hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-10-19

Összeesküvés orvosi segédlettel: nemcsak évi hatmillió halálesetért felelős, de ma már az is nyilvánvaló, hogy az elbutulás, a különféle demencia-fajták járványszerű terjedéséért is. A dohányzás megkétszerezi az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-11-25

Alaposan a fejünkbe vésték már az iskolában, hogy a szerzett tulajdonságok nem öröklődnek, most mégis arra utalnak egyes kutatások, hogy ez nem teljesen igaz. Kétségtelen ugyan, hogy a DNS maga nem változik meg annak hatására, amit átélünk, de az, hogy melyik gén van „bekapcsolt”, aktív, illetve „alvó”, inaktív állapotban, függhet életünk eseményeitől.

#3
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2008-01-16
Kedves Olvasónk! Honlapunk közepén minden héten  új kérdést láthat, amelyre e-mailben válaszolhat. Gondolataikat – moderálást követően – Vélemény rovatunkban tesszük közé. Elmúlt heti kérdésünk az volt: Egyetért-e azzal, hogy a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek az egészségpénztárakról szóló törvényt? Az alábbi válaszokat kaptuk.   
#4
Medical Tribune V. évf.24. szám
Medical Online
2007-12-01
  „Oly nehéz a választás” – csengnek fülünkbe az István, a király sorai, amikor szeretteinknek próbálunk ajándékot találni. A sikeres örvendeztetést megkönnyítendő, álljon itt néhány film, mely a közelmúltban jelent meg DVD-n, és jó ajándék válhat belőle.   A nosztalgikus alkatoknak ajánlott a Balaton retró, a Budapest retró-sorozat folytatása, vagy Sas István klasszikus reklámjainak válogatáslemeze. A brit humor kedvelői feltehetik polcukra a nyolclemezes Csengetett, Mylord?-dobozt vagy az abszurd őrültek hollywoodi fellépését dokumentáló A Monthy Python Amerikában című filmet. A sorozatok szerelmeseinek kötelező az Oceans trilógia beszerzése, és a jelenleg második részével arató Elizabeth bespájzolása. Aki látványra utazik, ne hagyja ki a Godzilla szinkronizált változatát, vagy a Robotzsaru extra kiadását. Ez utóbbit jól egészíti ki a rendező, Paul Verhoeven legutóbbi holland filmje, a Fekete könyv, de az erősebb gyomrúak az olasz Cannibal Holocaustot is beszerezhetik.   Az ínyencebbek kis és nagy mesterek munkái közül válogathatnak: a Viridiana és A nagy zabálás mellett megjelent François Ozon két korai filmje, a Homok alatt és a Vízcseppek a forró kövön, valamint Tommy Lee Jones remeklése, a Melquiades Estrada három temetése. Az igazi ínyencek pedig egy hamisítatlan kőbányai klasszikust helyezhetnek a fa alá: Kopaszkutya. Boldog karácsonyt! Vau!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”