hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 77
#1
Medical Online >> Nagyvizit- Epilepszia
2022-06-08

Az epilepszia élettartam-prevalenciája 1,2–2,9%, ami nem alacsony arány összességében. Emellett kiemelendő, hogy a kezelés évekig, évtizedekig, akár egész életen keresztül tarthat, így különböző élethelyzetekben kell kezelni, megtalálni a beteg számára optimális, egyénre szabott terápiát.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Castleman-betegség
2022-04-01

A Castleman-betegség (CD) egy ritka, heterogén, lymphoproliferativ kórkép, amelynek unicentrikus (UCD) és multicentrikus/szisztémás (MCD) formái ismertek, amely utóbbit eredet alapján további alcsoportokra lehet osztani. A szerzők egy multicentrikus, idiopátiás Castleman-szindróma miatt gondozott betegük esetét ismertetik.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-02-25

A digitális medicina vagy telemedicina az utóbbi évtizedben az orvostudomány egyik legdinamikusabban fejlődő ágává vált. Ráadásul a szükséghelyzet Magyarországon is kikényszerítette a terület régóta hiányolt jogi szabályozását is. A pszichiátriában és a pszichoterápiában különösen sok előnyt jelentenek a digitális módszerek.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-11-30

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-11-23

A Magyar Honvédség további katonákat küld a kórházakba az oltási akcióhét idejére – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-06

A katonák az ország különböző pontján 23 kórházban mintegy 83 fővel segítik az egészségügyi dolgozók munkáját, közölte a HM.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-03-03

A végpontok megválasztásának és lemérésének a kérdésköre milliónyi probléma, félreértés, félrevezetés forrása az orvosi vizsgálatokban. Jelen cikk témája nagyon erősen kötődik a kemény és helyettesítő végpontok problémájához, úgyhogy érdemes először az ehhez kapcsolódó általános ismeretek felelevenítésével kezdenünk a tárgyalást [1].

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-02-03

A Honvédelmi Minisztérium Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban Benkő Tibor részletesen beszámolt a tárca oltási protokolljáról.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-01-01

Már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, a jövő héttől pedig 25 áll munkába. Az oltópontokon közvetlenül is be tudnak jelentkezni az egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni védőoltásra.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-11-16

Hétfőtől 93 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását, mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatornán.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”