2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Bővült a Családbarát Munkahelyek köre

Már több mint 2200 szervezet kapta meg a Családbarát Magyarország Központ által működtetett Családbarát Hely védjegy program minősítését. Legutóbb a Semmelweis Egyetem, a HM El Zrt. és a Magyar Suzuki Zrt. vezetői vehették át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt.

Az elismeréseket 2023. április 18-án, ünnepélyes keretek között dr. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára adta át, aki köszöntőjében hangsúlyozta: Magyarország vezetése a családbarát kormányzás mellett kötelezte el magát, és az elmúlt több mint egy évtizedben komoly eredményeket ért el. A családbarát szemlélet nem csupán a családtámogatások komplex rendszerében érhető tetten, hanem a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód tudatos erősítésében is. A védjegy által tanúsított fejlesztések, valamint az elért eredmények a munka és a családi élet közötti minőségi kapcsolat megteremtését szolgálják.

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője a Védjegy program lényegét, előnyeit foglalta össze: „Nagy öröm számomra, hogy a mai napon személyesen adhattuk át három újabb szervezetnek a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt. Igazi sikertörténet ez a Védjegy programban eddig tanúsított munkáltatóknak és az auditáló kollégáknak is. Az olyan munkahelyek, amelyek támogatják a munka és a családi élet harmonikus összhangjának megteremtését, a fejlődési lehetőségeket, az egészséges munkakörülményeket, a tanúsítvány birtokában nem csak komoly versenyelőnyre tehetnek szert, hanem a munkavállalók lojalitását is erősíteni tudják. Büszkék vagyunk arra, hogy már ennyi vállalat, intézmény csatlakozott a családbarát munkahelyek példamutató közösségéhez. Biztos vagyok benne, hogy számuk még tovább nő majd ebben az évben”.

A Családbarát Hely védjegy program eddigi eredményei:

  • Családbarát Munkahely kategóriában a tanúsított szervezetek száma mintegy 950.
  • Családbarát Szolgáltatóhely kategóriában 1250 a tanúsított szervezetek száma;
  • Összesen 2200 szervezetet auditáltak sikerrel, köztük kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szerveket. A minősített munkahelyek családbarát intézkedéseinek előnyeit e szervezeteknél összesen már több mint 300 ezer munkavállaló élvezheti.

A Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványokat az elismert szervezetek részéről dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, Váradi Ibolya, a HM El Zrt. Humánpolitikai divízióigazgatója és dr. Varga Zoltán, a Magyar Suzuki Zrt. HR és Jogi igazgatója vette át.

A Semmelweis Egyetem rektora beszédében hagsúlyozta, hogy intézményük régóta elkötelezett híve, hirdetője és gyakorlója a családbarát elvnek. Hallgatóinak kétharmada, dolgozóinak több mint 70 százaléka nő, így kiemelt célkitűzés a női munkavállalók karrier-család együttesének harmonizálása, a családbarát egyetem és családbarát munkahely megteremtése. „A munkavállalók megbecsülésének csak részben elemei a megfelelő anyagi és erkölcsi elismerések, ezért a Semmelweis Egyetem kiemelt figyelmet fordít a dolgozók életminőségét nagyban meghatározó munkahelyi környezet kialakítására és a szabadidős tevékenység biztosítására. Őszintén hiszem, hogy az egyetem legfontosabb erőforrása a humán erőforrás. A családbarát intézkedések növelik a munkavállalók lojalitását, biztonságérzetét, valamint csökkentik a fluktuációt. Külön öröm számomra, hogy a munkatársak értékelik a lehetőségek évről évre bővülő körét, és ők is büszkék az elért eredményekre és elismerésekre” – zárta gondolatait a rektor.

A Családbarát Magyarország Központ a Védjegy Program keretében a feltételrendszer teljesítéséhez ingyenes tanácsadói szolgáltatást is kínál, továbbá a Védjegyhez kapcsolódó képzéseket, tréningeket szervez a tanúsításra jelentkező vállalatok, szervezetek számára.

 A Családbarát Hely tanúsító védjegyről bővebben: https://csalad.hu/vedjegy/ 

Forrás: csalad.hu
Forrás: csalad.hu

(forrás: csalad.hu)
hirdetés

Könyveink