hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7569
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-07-05

Bár az omikron jóval több mutációval rendelkezik, enyhébb lefolyású betegséget, kutatók feleakkora halálozási arányt és hosszabb túlélési időt mértek a vizsgálatok során.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-03

Mivel ez bármiféle fizikai kontaktus útján lehetséges, az a feltételezés, hogy a majomhimlő tovább fog terjedni az InfoStart szerint.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-01

Egyszerű, hatékony és bevált módszert javasol nyári kampányában a melanoma korai felismerésére a Magyar Dermatológiai Társulat.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-07-01

Tizennégy éves kortól mindenki szabadon megváltoztathatja majd a nemét és a keresztnevét Németországban egy új törvénytervezet szerint.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-06-30

A koronavírus okozta Covid-19 betegség volt tavaly az elhalálozások leggyakoribb oka Csehországban. A szlovén parlament módosította a fertőző betegségekről szóló törvényt. Nemzetközi hírek.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-29

A papíralapú utalványokat online rendszer váltja fel július 1-jén, jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-29

Az előző másfél évben megkezdett munkát folytatják a Belügyminisztérium alá rendelt egészségügyért felelős államtitkárságon, a háziorvosi praxisok és a járóbeteg-szakellátók egy részét is az OKFŐ irányítása alá vonnák.

#8
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-06-29

Tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektromágneses sugárzást. Az eredmények nem mutatnak egészségügyi határérték-túllépést.

#10
Medical Online >> Szívelégtelenség
2022-06-28

Az ESC 2021-es Szívelégtelenség (HF) ajánlásában a krónikus szívelégtelen betegeket a bal kamrai ejekciós frakció (EF) alapján 3 csoportba sorolják: megtartott (HFpEF), enyhén csökkent (HFmrEF) és csökkent (HFrEF) EF-val rendelkező betegek. Diagnosztizálásukban továbbra is kulcsfontosságú a tünetek és rizikófaktorok felmérése, az EKG és a képalkotó vizsgálatok (elsősorban ez echocardiographia), valamint a laborvizsgálatok elvégzése (kiemelten az NT-proBNP, mint szívelégtelenség „gold standard” biomarker).

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.