hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 30
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-08-02

Az infarktusellátás körülményei európiai szintűek, az ellátáshoz való hozzáférés azonban rosszabb – mondta lapunknak dr. Becker Dávid, a Magyar Kardiológusok Társaságának főtitkára.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-03-08

A vidéki központok közül elsőként a Debreceni Egyetem kardiológiáján hajtottak végre mitrális billentyűplasztikát.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-01-25

Sok vidéki és fővárosi kórházban rendeltek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt, közölték az intézmények.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-03-02

Húsz év alatt csaknem harmadára csökkent a szívinfarktusban elhunyt betegek száma – hangzott el a XXIII. Debreceni Kardiológiai Napokon.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-10-18

Az Emmi a napokban küldte közigazgatási egyeztetésre a kidolgozás alatt álló Nemzeti Népegészségügyi Stratégiához kapcsolódó egészségügyi ágazati szakpolitikai program 2017. és 2018. évre vonatkozó, a keringési betegségek megelőzését célzó komplex program tervezetét.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-08-25

A Medical Tribune cikkében Csiba László az irányelvek néhány ellentmondását, a diagnosztika és a kezelés újabb kérdéseit és a magyarországi stroke-ellátás megoldatlan problémáit tekinti át.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-03-13

A sokáig csak önkéntes alapon működő adatgyűjtés most már kötelező: a szívinfarktussal kapcsolatos megbetegedéseket először április 15-éig kell jelenteni a Nemzeti Szívinfarktus Regiszternek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-07

Annak ellenére, hogy „a szakma lázad a nagyobb rendezettség érdekében”, és lényegében mindenki számára is ez volna jó, mindmáig csak adatbázis-kezdemények vannak a hazai étrend-kiegészítők piacán.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-03-07

Kardiológusok, belgyógyászok, háziorvosok, rezidensek és Ph.D. hallgatók részvételével kezdődött meg Debrecen legnagyobb orvoskongresszusa, a kardiológiai napok.

#10
Medical Tribune XI.évf. 3.szám
Medical Online
2013-04-08

A Debreceni Kardiológiai Napok mára az egyik legrangosabb hazai posztgraduális kardiológiai fórummá vált. Az előadók válogatást adtak az elmúlt év nemzetközi kardiológiai kongresszusainak legfontosabb témáiból, valamint az Európai Kardiológiai Társaság 2012-es irányelveiből. Ezek mellett a gyógyszeres és eszközös kezelésekre dedikált előadásblokkot is át- meg átszőtte az ischaemiás szívbetegség kérdésköre.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.