2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Itt is látogatási tilalom van

Sok vidéki és fővárosi kórházban rendeltek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt, közölték az intézmények.

Részleges látogatási tilalom lépett életbe csütörtöktől a nagykanizsai kórházban, péntektől pedig ugyancsak részleges látogatási tilalom lesz érvényben a zalaegerszegi kórházban.

A Kanizsai Dorottya Kórház közleménye szerint az influenzás megbetegedések halmozódása miatt a krónikus belgyógyászati, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, az intenzív terápiás, az újszülött-, a fül-, orr-, gégegyógyászati, az egynapos szemészeti, a traumatológiai, a szülészet-nőgyógyászati, az általános sebészeti és az urológiai osztályon rendelt el az intézmény vezetése ideiglenes látogatási tilalmat a betegek védelméért.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház arról adott tájékoztatást, hogy ugyancsak az influenzás megbetegedések számának emelkedése miatt péntektől a II. belgyógyászati osztályon lép életbe részleges látogatási tilalom Zalaegerszegen.

A szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház valamennyi osztályára határozatlan ideig látogatási tilalmat rendeltek el csütörtöktől. Az előjegyzett betegeket arra kérik, hogy influenzás tünetek esetén igényeljenek új időpontot az ellátásra.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ elnöke a fekvőbetegellátó osztályokon teljes körű látogatási tilalmat vezetett be, szintén csütörtöktől.

Az egri Markhot Ferenc-kórház minden fekvőbetegosztályán péntektől visszavonásig tilos a látogatás, mivel Heves megyében is nőtt az influenzás betegek száma.

Vidéken a teljes látogatási tilalom érinti továbbá egyebek mellett a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjának valamennyi fekvőbetegosztályát, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház minden osztályát, a Fejér Megyei Oktatókórházat, valamint a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházat.

Részleges látogatási tilalmat vezettek be a többi között a Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, a Bács-Kiskun megyei, kalocsai Szent Kereszt Kórházban, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kátai Gábor Kórházban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jósa András Oktatókórházban, továbbá a soproni gyógyközpontban. Szintén részlegesen korlátozták a betegek felkeresését a Pest megyei Flór Ferenc Kórházban és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban.

Már szerdától teljes látogatási tilalmat rendeltek el Budapesten a II. számú belgyógyászati és részlegeset a II. számú gyermekgyógyászati klinikán, így a Semmelweis Egyetem nyolc klinikáját érinti korlátozás. Az egyetem intézményei közül az elmúlt napokban látogatási tilalmat rendeltek el a pulmonológiai klinikán, a transzplantációs és sebészeti klinika, valamint az onkológiai központ valamennyi fekvőbetegosztályán, az I. számú belgyógyászati klinika hematológiai és nefrológiai, továbbá a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika intenzívrészlegein.

Korlátozták a beteglátogatást az I. számú gyermekgyógyászati klinikán, az intenzív- és neonatális-intenzívosztályokon a betegeket csak a szülők látogathatják. Szerdától a II. számú gyermekgyógyászati klinikán is csupán a szülők tartózkodhatnak a gyermekek mellett.

Teljes körű látogatási tilalmat vezettek be a Honvédkórház budapesti, balatonfüredi és hévízi telephelyein, valamint a Heim Pál-gyermekkórházban. Részlegesen látogatható továbbá a fővárosban egyebek mellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és a Szent János Kórház.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink