hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-12-01

A kladribin a sclerosis multiplex kezelésében használható szelektív immunrekonstitúciós terápia, melynek hatása hosszantartó.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-10-12

Az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetségének javaslata az Alzheimer-kór ellen rendelkezésre álló új terápiák alkalmazására.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-04-24

A coloradói folyami varangy váladékából nyert hatóanyag csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit, írja a 24.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-01-17

Őssejt-transzplantációval sikerült lelassítani a szklerózis multiplex betegség súlyosbodását a kór relapszáló-remittáló típusa esetében.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-09-26

A tobozmirigyben és a tüdőben termelődő, valamint számos pszichedelikus hatású növényben is megtalálható DMT védi az agy és az immunrendszer sejtjeit a hipoxia káros hatásától; gyógyszerként használva életmentő lehet, írják magyar kutatók a Frontiers in Neuoroscience-ben.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-11-04

Az amazóniai sámánok által használt főzet kiváltotta víziók éppen olyan valóságosak lehetnek az agy számára, mint az, amit a szemünkkel látunk – ezt mutatták ki agyi képalkotó módszerrel brazil kutatók.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-11-01

A kérdésre pontos választ valószínűleg csak akkor kapunk, ha eljön a mi időnk, a kíváncsiak azonban addig is megközelíthetik a rejtélyes átmenetet, több irányból is. A medicina egyre pontosabban leírja kívülről a haldoklás fizikai tüneteit, bizonyos pszichoaktív anyagok segítségével modellezi a speciális tudatállapotot, illetve tudományosan vizsgálja a halálközeli élményeket, összegyűjti és elemzi a beszámolókat. Ez utóbbiakból mestermunkák is rendelkezésünkre állnak.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-03-15

A politika győzött a tudomány felett, és a XX. század második felében betiltották egy roppant ígéretes gyógyszercsoport számos képviselőjének használatát.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-03-28

A pszichedelikumok megfelelő körülmények között gyógyítják a depressziót, a szorongást, a kényszereket, a szuicid viselkedést, az alkoholizmust és az egyéb függőségeket, enyhítik a klaszter-fejfájást – és univerzális misztikus élményt váltanak ki. Némelyik közülük tiltólistán szerepel, de az elmúlt évtizedben újrakezdődhettek a velük kapcsolatos kutatások.

#10
Medical Tribune VII. évf.18. szám
Medical Online
2009-09-09

Egyesek szerint az óriási emberi agy azért alakult ki, hogy a csoportban élő főemlős ügyesen be tudja csapni társait. Van, aki úgy véli, hogy a nyelv kialakulásának a megértése a tudomány előtt álló legnagyobb feladat, és nem az élet keletkezésének modellezése vagy a fizika egyesített elméletének létrehozása. És akad, aki azt mondja, az egyesített elmélet megoldása: a tudat hozza létre az időt és a teret. Mivel foglalkoznak ma az idegtudósok? (A cikk a Kapcsolódó fájlokból letölthető.)

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.