hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-03-08

Az épp húsz évvel ezelőtt elfogadott, s azóta is hatályban lévő egészségügyi törvény megfogalmazásának időpontjában egy olyan témára fűzték fel szabályainak összességét, amely abban az időben még ritkaságnak számított. A jogszabály alapköve ugyanis a betegjog.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-06-13

Bár az egészségügyi intézmények tulajdonlására nincs egyedül üdvözítő megoldás, a már kipróbált és nem, vagy nem jól működő módszereket nem kellene ugyanúgy, változtatás nélkül alkalmazni.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-04-18
Egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint Magyarország a 7. helyen áll 31 európai ország között a betegek jogainak érvényesülése tekintetében. De valóban ilyen kedvező a helyzet? A Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány tavalyi felmérése szerint a megkérdezettek 52 százaléka érzi magát erősen kiszolgáltatott helyzetben az egészségügyi ellátás során.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.