hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-08-17

Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át a Pesti Vigadóban.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-15

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából átadott legmagasabb állami és szakmai kitüntetések díjazottjai között ezúttal is számos egészségügyi szakember volt.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-08-23

A placebo némelyek szerint egyenesen az orvostudomány kulcskérdése – írja cikkében a PharmaOnline.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-02-21

Ingyenes előadásokkal várja a Magyar Pszichológiai Társaság az érdeklődőket Budapesten, Szegeden és Debrecenben a pszichológia napján.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-03-13

Március 15-e alkalmából egészségügyi szakmai díjakat adott át kedden a nemzeti erőforrás miniszter – olvasható a kormany.hu-n.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-02-14

Nincs módszer, amely mindenkit boldoggá tenne, de az biztos hogy a flow, az önkéntes munka, a társas tevékenységek, valamint az elérhető célok kitűzése és elérése növeli, a magányos tevékenységek - mint például a tévézés - csökkenti a boldogságérzetet. A jelenlegi ismeretek szerint negyven százalékban szándékos tetteink határozzák meg elégedettségünket, de befolyásoló tényező a szerotonin, a dopamin, az endorfin és az oxitocin szintje is. Az anyagiak csak 10 százalékban számítanak.

#7
Medical Online
2010-11-02

Valaha feltehetően alig fordult elő, hogy a beteg kimondva, kimondatlanul szembeszegült az orvos utasításaival. Ha mégis megrendült a bizalma, inkább más gyógyítót keresett magának.

#8
Medical Online
2010-10-20
#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-06-06
A meleg színű tabletták – piros, narancs – jobbak stimulánsként, a hideg színűek – kék, zöld – depresszánsként. Ha a rendelés szabálytalan (pl. reggel 3, délben 1, este 2), az sokkal hatásosabb, mint a szokványos 3x2. A nagyobb méretű kapszulák jobbak a kicsiknél, két tabletta hatékonyabb, mint egy, az injekció placebóbb a tablettánál. A márkás és drága készítmények „erősebbek”.
#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-06-05
A placebohatás létező, tudományosan vizsgálható jelenség, amelynek megértése közelebb vihet bennünket számos terápia mechanizmusának megismeréséhez. Akkor beszélünk róla, ha a beteg állapotában a kezelés következtében javulás mutatható ki, de a terápia nem lehetett semmilyen közvetlen hatással a betegségre.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.