hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 20
#1
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2020-10-16

 Az asztma gyógyítása nem megoldott, de a kielégítő tüneti kontroll az esetek döntő többségében elérhető. A kezelés sarokkövét az inhalált szteroid (ICS) képezi, önmagában vagy más asztma kontrollt célzó készítményekkel, leggyakrabban hosszú hatású béta2 agonistával (LABA) kombinálva.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2020-10-16

A krónikus obstruktív légzőszervi betegségek jelentős népegészségügyi problémát jelentenek. Az asztma-COPD overlap szindróma (ACO) esetében a nem teljesen reverzibilis légúti obstrukció mellett mind asztmára, mind COPD-re jellemző eltérések állnak fenn. Ezen betegeket asztma protokoll szerint javasolt kezelni, így a kezelés alappillére az inhalációs szteroid (ICS), általában hosszú hatású béta-2-agonistával (LABA) kombinálva.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2020-10-16

A Reviflut® Axahaler® (Sager Pharma) hazánkban új inhalációs kortikoszteroid készítmény, amely a már ismert flutikazon-propionát hatóanyagot tartalmazza új inhalációs eszközben. A kontrollált vizsgálatok eredményei alapján az Axahaler-ből adott flutikazon-propionát feleakkora dózisban eredményez azonos hatást, mint az eddigiekben elérhető inhalációs eszközökből adott azonos hatóanyag. Ismert, hogy az eltérő eszközből adagolt azonos hatóanyagok hatékonysága eltérő lehet. A jelen 12 hetes adatgyűjtés célja a Reviflut® Axahaler® használhatóságának és hatékonyságának felmérése volt asztmában szenvedő felnőtt járóbetegeken a való élet klinikai gyakorlatában.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2017-12-07

Az inhalátorok bőséges kínálata nem zavaró hibaforrás, hanem hasznos eszköz lehet a beteg számára legalkalmasabb gyógyszerbevitel kiválasztásához.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-02-28

Bár a biztosítók javarészt még mindig a helyüket keresik a magán egészségbiztosításban, és a mainál tisztább viszonyokat szeretnének, egyre többen belépnek a piacra. Sokan fejlesztenek „új termékeket”, amelyek között egy-két éven belül a gyógyszer-biztosítások is megjelenhetnek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-03-05

A legtöbb esetben egy casco drágább, mint a Magyarországon elérhető magán egészségbiztosítások – írja átfogó cikkében az [origo].

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-03-13

Az egészségbiztosítás vásárlás adó- és járulékmentes lehetőségéről túl későn értesültek a cégek ahhoz, hogy az már idén megmozgassa a piacot – írja a hvg.hu.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-07-21

Harmadjára is elvérzett egy hálapénz elleni fellépést sürgető kezdeményezés, így ezúttal sem lesz népszavazás a kérdésben. Az Alkotmánybíróság a Választási Bizottsággal egyetértve úgy véli: a hazai jogszabályok nem ismerik a hálapénz pontos fogalmát, így a kérdés nem lenne egyértelmű. Álláspontjuk szerint a hálapénz jogi sorsa rendezett: mivel a jövedelem részét képezi, így adóköteles - annak elmaradása büntetőjogi következménnyel jár. Márpedig hálapénz van, a felmérések szerint nem is kevés: 2009-ben 32 milliárd, fejenként 9600 forintot fizetett ki az aktív lakosság. Egyes adatok szerint az összeg akár 70 milliárd is lehet. 

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-01-20

A magánkasszák kapcsolatba lépnek a tagokkal, de maradásra ők sem biztatnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A világ és Magyarország első üzemi méretekben előállított kristályos (vegytiszta) kapszaicinből, azaz a paprika csípős vegyületéből készült gyógyszere a Capsoderma kenőcs volt (1959-1997), megelőzve a Nicoflex-et.