hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 432
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-29

Az előző másfél évben megkezdett munkát folytatják a Belügyminisztérium alá rendelt egészségügyért felelős államtitkárságon, a háziorvosi praxisok és a járóbeteg-szakellátók egy részét is az OKFŐ irányítása alá vonnák.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-06

A University of Missouri kutatói a Scientific Reports folyóiratban megjelent cikkükben arról számoltak be, hogy közel járnak a nem-kissejtes tüdőrák korai kimutatásához alkalmas biomarkerek azonosításához.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-01

Az OTSZ Online szerint a csontok denzitometriás vizsgálata során kapott képek felhasználásával objektívebb információkat lehet szerezni a csípő osteoarthrosisának állapotáról.

#4
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

Az atópiás ekcéma igen gyakori, krónikus, gyulladásos bőrbetegség, amely az esetek jelentős százalékában már csecsemő- vagy kisdedkorban manifesztálódik. Patogenezisében a genetikai hajlam, immunregulációs eltérések, az epidermális barrier funkció károsodása egyaránt szerepet játszanak. A betegség lefolyását, a klinikai tünetek fellángolását szignifikánsan befolyásolja számos külső és belső környezeti faktor, így hormonális, emocionális, éghajlati tényezők, infekciók, inhalatív allergének, kontakt allergének, bizonyos élelmiszerek.

#5
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

Az atopiás dermatitis (AD) a gyermekek 5–20%-át érinti világszerte. Az AD gyakori klinikai jelei (pruritus, xerosis, lichenification stb.) jelentős mértékben befolyásolják az érintettek pszichés állapotát és élet minőségét is. Ez különösen igaz a gyermekkori AD eseteire.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-13

Átadták a Debreceni Egyetem szolnoki campusán kialakított demonstrációs labort, ahol az egészségügyi kar hallgatói gyakorolhatnak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-11

A V4 országai közül nálunk volt a legalacsonyabb a többlethalálozás, derül ki az Mfor szerint egy, a Covid-halálozást vizsgáló magyar tanulmányból.

#8
Medical Online >> Uroonkológia
2022-05-09

A differenciáltan expresszálódó gének ismerete alapvetően fontos a világossejtes veserák kezelési eredményeinek javításához.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-04

A Rakéta szerint úgy alakították át egerek agysejtjeit, hogy azokat már infravörös fénnyel is lehetett aktiválni távolról.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-19

A Cleveland Medical Center kutatói a Cell Metabolism folyóiratban publikált cikkükben arról számoltak be, hogy sikerült azonosítaniuk az aszprozin éhséghormon receptorát, ami kulcsfontosságú lehet a metabolikus szindróma kezelésére fejlesztett készítmények esetében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.