hirdetés
2022. augusztus. 10., szerda - Lörinc.

Újabb okoseszköz: AR-kijelzős kontaktlencse

A tesztek során az okos-kontaktlencse képes volt egy működő iránytűt, képeket és különböző szövegeket is megjeleníteni, írja a 24.hu.

A kaliforniai Mojo Lens vállalat a riválisokhoz (Google, Apple) képest később, 2015-ben kezdett el dolgozni AR-kijelzős kontaktlencsén, azonban úgy tűnik, ők állhatnak a legközelebb az első ténylegesen működő, látássegítő okoseszköz kifejlesztéséhez. Drew Perkins, a vállalat vezérigazgatója szerint a technológia már közel áll ahhoz, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön, azonban ezelőtt még számos klinikai tesztet el kell végezniük – idézi a közleményt a 24.hu.

A Mojo Lens kiterjesztett valósággal (AR) kontaktlencse specifikációi szerint a középpontban egy 14 ezer pixeles MicroLED kijelző áll, ami kevesebb, mint 0,5 mm átmérőjű és 1,8 mikronos pixelosztással rendelkezik. A Mojo szerint ez a kijelző a világ legkisebb és legsűrűbb kijelzője, amit ilyen célokra terveztek. Ráadásul ebbe az apró eszközbe sikerült beletenni gyorsulásmérőt, giroszkópot és magnetométert is, amelyek folyamatosan nyomon követik a szemmozgásokat, így az AR-kép eközben is mozdulatlan marad. Maga a rendszer egy egyedi és intuitív, szemkövetésen alapuló interfésszel vezérelhető, így nem kell a felhasználóknak a kezükkel hadonászni a működtetéshez.

A tesztek során a kontaktlencse képes volt egy működő iránytűt, képeket és különböző szövegeket is megjeleníteni.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés