hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Sugárzás szerint rangsorolt mobilok

Habár egy friss tanulmány szerint a mobiltelefonok rendszeres használta nem okoz rákot, ez nem gátolja meg a Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatalt (Bundesamt für Strahlenschutz), hogy számon tartsa, a különböző készülékek milyen mértékű sugárzást bocsátanak ki, közli a 24.hu.

A hivatal adatai alapján a legmagasabb értéket a kínai OnePlus 5T érte el, rögtön a nyomában a szintén kínai Huawei Mate 9-cel. Utóbbi gyártó termékei közül további öt készülék került be a legsugárzóbb készülékek tizenötös listájára, a harmadik helyen pedig a Nokia Lumia 630 áll. A listán a tizedik helyen találjuk az első Apple készüléket, az iPhone 7-et, és külön érdekesség, hogy az első tizenöt helyen egyetlen Samsung okostelefont sem találunk.

A világon több helyen szabályozzák, mekkora sugárzást bocsáthatnak ki a mobilok: az Egyesült Államokban ez a szám 1,6 watt/kg (SAR-érték, ekkora rádiófrekvenciás energiát nyel el mobilozás közben a szervezet), míg Európában magasabb, 2 watt/kg. Utóbbi értéknek a fenti lista szereplői megfel, írja a lap.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!