hirdetés
2021. április. 12., hétfő - Gyula.

Lesz nemzeti egészségügyi telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos ügyfélszolgálati és online információs központot hoz létre a kormány kétmilliárd forintból, írja a friss Magyar Közlöny nyomán a Portfolio.

hirdetés

A kormány egyetért a nemzeti egészségügyi telefonos ügyfélszolgálati és online információs központ (információs központ) létrehozásával – szúrta ki a Magyar Közlönyben a Portfolio. A célhoz összesen 2 milliárd forintot hozzá is rendel, uniós forrás terhére.

Az új program az Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése címet viselő uniós projekt eleme lesz. A projekt rövid bemutatásából kiderül, hogy a projekt célja minőségében megújult komplex egészségügyi alapellátási és népegészségügyi rendszer létrehozása, a népegészségügyi szolgáltatásokhoz, ismeretekhez való hozzáférés javítása, illetve a megelőzés és egészségfejlesztés, a kialakított közösségi egészségszervezési és a helyi egészségfejlesztési funkciók meglévő kapacitásainakkibővítése a le nem fedett földrajzi területeken, valamint az egészségfejlesztés feladatrendszerére a mentális egészségfejlesztés funkcióinak ráépítése. A projekt célja továbbá a szervezeti kultúra fejlesztése(és ezen belül a személyzet képzése és felkészítése), valamint a veszélyforrásokra figyelmet szentelő szemlélet megteremtése a betegbiztonság mint az egészségügyi ellátás során potenciálisan bekövetkező, elkerülhető egészségkárosodással szembeni védelem fejlesztése érdekében.

Egy másik határozatában a kormány arról is döntött, hogy korszerűsíti a járóbeteg irányítási rendszereket. 

Az „Elektronikus egészségügyi ágazati fejlesztések” c. projekt (a továbbiakban: projekt) E.1. alkomponense eredményeként létrejött intézményen belüli járóbeteg irányítási és folyamatszervezési rendszer egységes módszertanának országos kiterjesztésével oly módon módosítva azt, miszerint figyelembe kell venni, hogy a magas szintű járóbeteg-szakellátás megvalósításánál elkerülhetetlen a szakellátás és az alapellátás közötti betegútszervezés folyamatának megfelelő fejlesztése is, és olyan rendszer kialakítása szükséges, amely kezeli a járási szintű betegútszervezést, hatására nagyban fokozódik az alapellátást végző háziorvosi körzetek, praxisközösségek és a városi kórházak együttműködésének támogatása.

Ehhez a projekthez 15,8 milliárd forintos uniós forrást rendel a kormány.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés