hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Horváth Ildikó a felhőköltöztetésről

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az EESZT teljes adatállományát átköltöztette a Kormányzati Adatközpontba,hangzott el az InfoRádióban.

140 millió adatot tárolnak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben, ahová minden nap több mint 13 ezren jelentkeznek be és több mint 240 ezer egészségügyi dokumentumot töltenek fel – mondta az InfoRádióban Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.

"A Covid-időszak világosan megmutatta, hogy a digitális egészségügy Magyarországon is jól vizsgázott" – mondta Horváth Ildikó, és úgy látja, az olyan megoldások, mint az e-recept kiválóan szolgálták a magyar emberek egészségét és a hozzáférésüket az egészségügyhöz. A járvány hatására meghatszorozódott azoknak az embereknek a száma, akik betekintenek az elektronikus térbe.

Idén nyáron újabb szolgáltatók adataival bővült az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér – emlékeztetett Horváth Ildikó. A magánegészségügyi szolgáltatók is kötelesek adatot szolgáltatni az ellátásról, tehát betegek biztosak lehetnek, hogy minden elvégzett munka bekerül a felhőbe, és a következő orvos is láthatja, így könnyebb és gyorsabb lesz az ellátás.

Ezek fontos és bizalmas adatok, ezért nagy és biztonságos helyre van szükségük -- indokolta az államtitkár az augusztusi hosszú hétvégén végrehajtott úgynevezett felhőköltöztetést.

"Ez egy hatalmas és nemzetbiztonsági szempontból nagyon jelentős adat, hiszen az emberek betegségével kapcsolatos részletes információkat tartalmazza. Fontos a magas szintű védelme és a tárhely korlátlan hozzáférhetősége, hogy ha sok adat érkezik, akkor is fogadni tudja" – mondta az államtitkár.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!