hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Több mint 100 ezer Covid-vakcinát adtak be az SZTE dolgozói

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozói mostanra több mint 100 ezer oltást adtak be.

A szegedi orvosok, ápolók és önkéntesek áldozatos munkáját bizonyítja, hogy a gyógyult betegek és az intenzív osztályról gyógyultan távozók számának aránya, országos szinten, az SZTE klinikáján az egyik legjobb.

Az orvosok, ápolók, segédápolók és a Szegedi Tudományegyetem önkéntes hallgatóinak küzdelme már több mint egy éve zajlik. Pünkösd hétfőn elérték, hogy több mint 100 ezer embert oltottak be az SZTE munkatársai.

A szegedi egészségügyi dolgozók hozzáértése, szorgalma, bátorsága és kitartása példaértékű. Több mint egy éve küzdenek a koronavírus-járvány ellen, megfeszített tempóban. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkatársai – orvosok, ápolók, segédápolók és a szegedi egyetem önkéntes hallgatói – nemcsak a mintavételi és oltópontokon, hanem az egészségügyi intézmény falai között helyt álltak, és jelenleg is tartják a frontot. Az elmúlt egy évben a Covid-osztályokon és a Járványügyi Ellátó Központban is folyamatosan és zavartalanul zajlott a betegek ellátása.

Ezt bizonyítja az is, hogy a gyógyult betegek és az intenzív osztályról gyógyultan távozók számának aránya, országos szinten, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban az egyik legjobb.

A pandémia ellen folytatott küzdelemből csak akkor kerülhetünk ki győztesen, ha az egészségügyben dolgozók elhivatott és áldozatos munkájára továbbra is ugyanolyan mértékben számíthatunk, mint az elmúlt időszakban – mondta el prof. dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke.

Teherbírásuk példaértékű, több mint egy éve dolgoznak megfeszített tempóban, mégis van erejük mosolyogni, és olyan kihívásokban is részt venni, mint a Jerusalema örömtánc. Az SZTE Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztályának videója túlszárnyalta a 120 ezres nézettséget.

(forrás: Szegedi Tudományegyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés