2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Sokáig marad rajtunk a maszk

Ha lesz is oltás, legalább egy évig marad még a maszk és a kézmosás, mondta az ATV-ben Lisziewicz Julianna immunológus.

Lisziewicz Julianna immunológus szerint az első hullám csak bemelegítés volt, nagyon alacsonyról indultunk, most már sokkal nagyobb a fertőzöttség szintje.

Az immunológus az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, hogy egy járvány idején a hullámok egyre nagyobbak lesznek. A nyájimmunitás kapcsán megjegyezte, hogy vannak olyan riportok, akik egy újabb, mutáns verzióját is elkapták a vírusnak, itthon is van már olyan esetről tudomás, aki kétszer kapta el.

Az immunológus közölte, a hatóság csak akkor fogja engedélyezi az oltást, ha legalább 50 százalékos a hatékonysága, ám azt nem lehet tudni, hogy mennyi időre ad védettséget a vakcina. Az is kérdés lesz, hogy az emberek be akarják-e oltani magukat. Az immunológus szerint sem egy vakcinát, sem egy terápiát nem lehet senkire se rákényszeríteni, informálni kell az embereket elsődlegesen.

Nem csak a tömegvakcina jelent megoldást, ők például azon dolgoznak, hogy előre jelezzék, kinél milyen immunválaszra van szükség a vírus okozta támadás kivédésére. Lisziewicz Julianna részletesen kifejtette, hogy egy mesterséges intelligencia rendszerrel próbálják az emberek genetikáját vizsgálni, és feltérképezni, milyen természetes anyagokkal lehetne az immunrendszert erősíteni ahhoz, hogy fel tudja venni a küzdelmet a vírussal szemben.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés