2024. április. 19., péntek - Emma.

Falus András: Lehet harmadik hullám is

Falus András immunológus az ATV-ben hangsúlyozta: ez egy új vírus annak ellenére, hogy a koronavírusokat mintegy 40-50 éve ismerjük.

Van köztük olyan is, ami teljesen ártalmatlan náthát okoz, ez a fajta viszont veszélyes. Falus szerint a COVID a 10 évvel ezelőtti SARS-vírushoz hasonló inkább.

“Meglepetéseket tartogat”- mondta a szakember, közben megjegyezte, hogy megérti a politikát, ami optimizmust akar sugallni, de ami most zajlik, az egy második hullám, és az is elképzelhető, hogy lesz egy harmadik is, ráadásul egyelőre nem tudjuk, hogy a jövő évben várható védőoltások mennyi ideig adnak védelmet.

A védőoltásokon túl a kezelésre szoruló gyógyszerek köre is bővül. Az immunológus megjegyezte, hogy a gyógyult betegekből levett, ellenanyagot tartalmazó vérplazma hatékonysága nem csak az ellenanyagtól függ: rendkívül erősen kell hangsúlyozni, hogy nem ellenanyagok védenek a vírusok ellen, hanem az immunrendszer. Az ellenanyag egy marker arra vonatkozóan, hogy az immunrendszer felébredt.

Falus András szerint hosszú távon is megmaradnak a koronavírus hatásai, mint a fulladás, a tüdővizenyő, de sajnos a szívre, a vesére és agyra is vannak káros hatásai, amelyek az életkortól függetlenek.

Az emberiség történetében soha nem volt ilyen koncentrált összefogás egy járvány vonatkozásában, ezért Falus András bizakodó, szerinte sikerül leküzdeni a kórt, hangzott el az ATV-ben.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés