2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Koronavírusos anyuka szült a Semmelweis Egyetemen

Az édesanya és a kisbaba állapota is stabil, a június 18-án világra jött újszülöttön végzett PCR-teszt eredménye negatív.

Koronavírussal fertőzött kismama adott életet koraszülött babájának a Semmelweis Egyetemen június 18-án – közölte az intézmény.

A várandósság 31. hetében, 1450 grammos súllyal, császármetszéssel jött világra az a kisbaba, akinek édesanyjánál nem sokkal a szülés előtt COVID-19 fertőzést diagnosztizáltak. Az édesanyát koronavírus okozta megbetegedésre utaló tünetek, illetve koraszülés veszélye miatt szállították át egy fővárosi kórházból a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára – amely a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézmény ezen a szakterületen. Az egyetemen azonnal PCR-tesztet végeztek a betegen, amely pozitív lett, az asszonyt a többi betegtől elkülönítve kezelték. A magzat medencevégű fekvése miatt a szülés korai megindulása után császármetszést végeztek a várandósnál. A műtét zavartalan volt, azt a fertőzésveszély maximális kizárását elősegítő szabályoknak megfelelően végezték el. Magyarországon ez az első eset, hogy Covid-19 vírusfertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést.

(forrás: Semmelweis Egyetem )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés