2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Járvány: az egészségügyieken csattan a türelmetlenség

Már rendőrt is kellett hívni a türelmetlen szülőkre a Bethesdában, mondta az InfoRádióban Tamásné Bese Nóra, az intézmény kommunikációs vezetője.

Míg a járvány kezdetén az egészségügy irányába hatalmas lelkesedés, taps és elismerés volt tapasztalható, mára inkább a fokozódó szülői feszültség érezhető – fogalmazott az InfoRádiónak Tamásné Bese Nóra, aki szerint mindez egyfelől teljesen érthető, miután újabb és újabb intézkedések, megszorítások lépnek érvénybe a Bethesda életében is, aminek ráadásul nem látszik a vége.

A kórház kommunikációs vezetője szerint ugyanakkor sokszor olyan hangnemet engednek meg a szülők maguknak, ami nem méltó ahhoz a munkához, ami napról napra zajlik a gyermekkórházban és a legtöbb egészségügyi intézményben.Sajnos állandósultak azok a visszajelzések, amelyek nem a türelemről és az elfogadásról tanúskodnak – tette hozzá a kórház kommunikációs vezetője.

Előfordul, hogy a szülők kiabálnak a dolgozókkal, számonkérnek, és már rendőri intézkedésre is szükség volt az elmúlt időszakban.

A kommunikációs vezető kiemelte, a kórházban próbálnak a lehető leginkább empatikusak, megértőek lenni a szülőkkel, ami egy alapelv, hiszen a gyermek mindig azt érzi meg, hogy milyen az őt ápoló, gyógyító személyzet illetve a szülő kommunikációja.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés