2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Házi gyermekorvosok: ha tehetjük, oltsunk!

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a koronavírus járvány elleni védekezésben kiemelten fontosnak tartja, hogy minél többen, minél hamarabb megkaphassák a COVID-19 elleni védőoltást.

A jelenlegi járványhelyzetben az egészségügyben dolgozókra rendkívüli terhelés nehezedik. Különösen igaz ez a háziorvosokra. A napi betegforgalom jelentős növekedése mellett a védőoltások beadásának szervezése, adminisztrációja és kivitelezése a legtöbbször egyetlen asszisztens segítségével működő praxisok számára valódi embert próbáló feladat.
 
Országszerte számos házi gyermekorvos kapcsolódott be már eddig is az oltási feladatok elvégzésébe. A gyermekorvosok hivatástudata, elkötelezettsége és kollegialitása nyilvánul meg abban a gesztusban, amivel felajánlják önzetlen és szakértő segítségüket annak érdekében, hogy a felnőtt lakosság minél nagyobb hányadát legyünk képesek a lehető legrövidebb időn belül immunizálni és ezzel a koronavírus elleni védettséget a társadalom minél szélesebb része számára biztosítani. 
 
A HGYE érzékelve az ellátórendszer kritikus terhelését, az alapellátó gyermekgyógyászokhoz fordul, arra kérve őket, hogy önkéntesként továbbra is minél nagyobb számban csatlakozzanak az oltópontok vagy a háziorvosok munkájához. Kérjük a gyermekgyógyász kollégákat, hogy amennyiben erre lehetőségük van, vegyék fel a kapcsolatot a környezetükben dolgozó háziorvosokkal, a helyi oltópontok vezetőivel és az oltási bizottságok irányításának megfelelően az aktuális helyi igények és lehetőségek függvényében proaktív módon vegyenek részt a lakosság vakcinálásában.
 
A vírus terjedésének visszaszorítása közös érdek és közös feladat. Nemcsak kollégáink munkáját könnyítjük meg, de életeket, családokat menthetünk meg most azzal, ha szaktudásunkat, képzettségünket kihasználva, orvosi hivatásunk gyakorlásával mi gyermekgyógyászok is kivesszük a részünket a munkából.
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés