hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Fűre és hallucinogénekre cserélték az italt?

A 24 szerint egy friss kutatás arra jutott, hogy az alkoholfogyasztás visszaesőben van, helyette inkább marihuánára és hallucinogén szerekre szavaznak a tudatmódosulásra vágyók.

A kutatást, melyről az ABC News számol be, még 1975-ben kezdték azzal a céllal, hogy évről évre felmérjék a fiatal felnőttek szerhasználatát. A kutatás 2020-as évet felmérő szakasza arról árulkodik, hogy a marihuána jó ideje tartó felemelkedése tavaly is folytatódott, emellett pedig az LSD és hasonló szerek is egyre népszerűbbek.

A kutatás eredményei egybevágnak azzal, amit a klinikai gyakorlatban látunk. Én magam egészen biztosan megfigyeltem, hogy a páciensek egyre többször számolnak be LSD és pszichoaktív szerek használatáról – mondta el dr. Maria Rahmandar orvos, aki egy chicagói kórház szerhasználattal kapcsolatos programját vezeti.

Az LSD, MDMA, és a varázsgombában található pszilocibin az utóbbi időben gyakran előkerült a hírekben, minthogy kutatások szerint ezek a szerek segíthetnek a PTSD, a depresszió és egyéb mentális betegségek kezelésében. Rahmandar szerint ez is közrejátszhat a hallucinogén szerek népszerűségének emelkedésében, ugyanakkor az orvos szerint fontos különbség, hogy míg a marihuánát több helyen legalizálták, addig a hallucinogének még mindig illegális szerek, közli a lap.

Az orvos fontosnak tartja megjegyezni, hogy a mostani marihuána már nem az, amit a ’60-as években szívtak a hippik: a mostani füveknek sokkal-sokkal magasabb a THC-tartalmuk. Akik rendszeresen füveznek, nagyobb eséllyel lesznek skizofrének a későbbiekben.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés