2020. június. 04., csütörtök - Bulcsú.
hirdetés
hirdetés

Ahol múzeumlátogatást is írhatnak receptre

A montréali Szépművészeti Múzeum tavaly november óta fogad olyan pácienseket és családtagjaikat, akiknek kezelőorvosa előírta a múzeum- és művészetterápiát, közli a Papageno.

hirdetés

A kultúra és a művészetekkel való találkozás csodákra képes a mentális problémákkal közdő betegeknél, és egyre több tudományos bizonyíték van arra, hogy a művészetterápia jól hat a fizikai egészségére is. Kanadában ebből a tapasztalatból egy eddig példa nélküli kezdeményezés született: az orvosok ingyenes múzeumlátogatást is írhatnak fel a legkülönbözőbb betegségekben szenvedő pácienseiknek, legyen az akár depresszió, cukorbetegség vagy más krónikus betegségek.

Míg a 20. században a sport volt az elsődleges megelőzési és kezelési mód mind a mentális, mind az egyes krónikus betegségek terén, addig úgy tűnik, a 21. században már a kulturális élmények jutnak hasonló, gyógyító szerephez, amelyet már több egészségügyi szakember és kórházak is felismertek.

Az innovatív intézmény létrehozott egy olyan közösségi teret, amelyben egy művészetterapeuta felügyelete mellett a látogatók saját maguk is alkothatnak, elősegítve az orvos-beteg kommunikációt. Ezzel ráadásul pontosabb eredményekhez is vezetik a szakembereket, írja a lap.

(forrás: Papageno.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!