hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Versys Clinics: most nem volt házkutatás

Nem zárták be a klinikát, nem foglaltak le számítógépeket, nem gyanúsítják az intézményt és egyetlen dolgozóját sem semmivel, írja az Origo.

„A hétvégén megjelent hír részben valós, részben valótlan állításokat tartalmazott, ezért gondoltuk azt, hogy részletesen elmondjuk, mi történt valójában" – mondta az Origo szerint dr. Vereczkey Attila, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet igazgatója. Korábban az Index számolt be arról, hogy rendőrségi vizsgálat zajlik az intézmény ellen.

„A legfontosabb az, hogy a pácienseinket megnyugtassuk, ugyanis kialakult egyfajta pánikhangulat. Nem igaz, hogy bezárták volna a klinika részlegeit, vagy hogy megszűnt volna. Többen jelezték, hogy nem tudják, mi lesz a kezelésükkel, hogyan folytatódhat az elindított program. Természetesen mindenkit megnyugtattunk, hogy a klinikánk működik, és zavartalanul folytatódik a kezelés minden páciensünkénél" – közölte Vereczkey Attila.

Az igazgató azt megerősítette, hogy a klinikán két és fél hónapja valóban volt egy rendőrségi vizsgálat. Az intézményben reggel megjelentek a rendőrök, és házkutatást tartottak. Ismeretlen tettes ellen nyomoznak emberi test jogosulatlan felhasználása miatt. Az igazgató otthonában is megjelentek ugyanazon a napon reggel hat órakor a rendőrök. Mind a két helyszínen a számítógépeket átvizsgálták, az adatokat lemásolták, de a gépeket nem foglalták le.

„Meglepődtünk, amikor megjelent a rendőrség, hiszen hasonló ügyben már fél évvel ezelőtt az ÁNTSZ és a Humán Reprodukciós Bizottság már tartott ellenőrzést az intézetben, és mindent rendben találtak – minimális eltéréseket jegyeztek csupán fel, de semmi komolyabbat nem találtak, ami további intézkedéseket igényelt volna. Nem számítottunk újabb vizsgálatra. De állunk elébe, és egyáltalán nem bánjuk, hogy ez megtörténik, mert tudjuk, hogy a tevékenységünk minden szempontból támadhatatlan, és minden jogszabálynak megfelel. A klinika együttműködött a hatósággal.

Az emberi test jogosulatlan felhasználása hétköznapi nyelven megfogalmazva szervkereskedelem – mondta dr. Móritz Balázs, a Versys Clinics ügyvédje. Hozzátette: a rendőrségi vizsgálatnál nem tudják, hogy mi a pontos jogi tényállás, ugyanis sem az intézettel szemben, sem annak egyetlen munkatársa ellen nem folyik büntetőeljárás.

(forrás: Origo)
hirdetés

Könyveink