hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Vastagbélszűrés: így reagált Ónodi

A HírTV megkérdezte az egészségügyért felelős államtitkárt, hogy miért késlekedik az országos vastagbélszűrés, aki azt mondta, már szűrnek.

Mint azt a MedicalOnline elsőként megírta, az uniós forrás is veszélybe kerülhet, amiért még mindig késlekedik az országos vastagbélszűrési program elindítása. Tekintettel arra, hogy lapunkat, mint a vezető egészségügyi szakportált egyetlen sajtótájékoztatóra sem hívja meg az Emmi, sem Szentes Tamást, sem Ónodi-Szűcs Zoltánt nem tudtuk megkérdezni a témában, ám a HírTV megtette. Az államtitkár válasza:

Az egészségügyért felelős államtitkár, Ónodi-Szűcs Zoltán kitérő választ adott, annak ellenére, hogy ő is megkapta a késlekedésről szóló hivatalos levelet.

– Ha a konkrét számokat kérdezi, meg fogom majd kérdezni, hiszen nem tudom pontosan, hogy most éppen hányan voltak az elmúlt két hétben szűrésen. De meg fogom kérdezni tiszti főorvos úrtól, és el fogom küldeni írásban a választ.

– Csak mert nekünk olyan információink vannak, hogy nulla ember szűrését sikerült eddig elvégezni.

– Nézze ez azért butaság, mert folyik a szűrés az egész országban, egyébként is…

– Mármint ebből a forrásból, ebből a hat és fél milliárdból, ami rendelkezésre áll?

– Nézze, ezt is butaságnak tartom. Meg fogjuk majd nézni, egyébként is folyik a szűrés Magyarországon, és tudniuk kell, hogy a V4-eken belül csak Magyarországon van mind a három szűrésfajta, tehát sehol máshol nincs az, ami Magyarországon megtalálható, hogy mind a méhnyakrákszűrés, mind az emlőrákszűrés, mind a vastagbélrákszűrés működik.

(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink