hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Új főigazgató a kistarcsai Flór Ferenc kórház élén (frissítve)

Trombitás Zoltánt, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház jelenlegi megbízott főigazgató főorvosát nevezte ki az intézmény élére szeptember 1-jei hatállyal a megyei közgyűlés pénteken. 

Az 51 éves Trombitás Zoltán 1993-ban a pécsi Honvéd Kórház általános sebészetén osztályos orvosként kezdte pályáját.

Trombitás ZoltánKésőbb, egyebek mellett üzemorvosi, illetve a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban főosztályvezetői feladatokat látott el. Igazgató főorvos volt a mezőtúri városi kórházban, főigazgató a budapesti Szent Ferenc kórházban, önkormányzati biztos a váci Jávorszky Ödön kórházban, vezérigazgató a Budapesti Egészségközpont Zrt.-ben.

Mint arról a MedicalOnline 2011 februárjában beszámolt: Tarlós István korábbi ígéretéhez híven azt közölte a fővárosi kórházak vezetőivel, hogy négy intézmény – a Jahn Ferenc Dél-pesti, az Uzsoki utcai és a Szent Imre Kórház, valamint a Központi Stomatológiai Intézet – vezetői posztjára pályázatot ír ki. Akkoriban az igazgató utódok között emlegették többek között Trombitás Zoltánt, akinek neve a Bajcsy-Zsilinszky Kórház korábbi főigazgatójának, Papp Lászlónak a nyugdíjba vonulásakor is felvetődött már 2009-ben.

Trombitás Zoltán a Flór Ferenc kórház főigazgatói teendőit megbízottként 2011 májusában vette át elődjétől, a fővárosi Szent Imre kórház élére kinevezett Bedros J. Róberttől.

Kinevezése öt évre szól, s bár az MTI szerint a döntést egyhangúlag hozta meg a testület, az MSZP Pest megyei közgyűlési frakciója később közölte, hogy "a Fidesz egykori egészségügyi szakpolitikusának megválasztását csak a fideszes és jobbikos képviselők szavazták meg, a jelenlévő MSZP-s képviselők Trombitás Zoltán kinevezését nem támogatták".

(forrás: MTI/MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink