hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Tarlós Szentes Tamást javasolja főpolgármester-helyettesnek

Tarlós István főpolgármester azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy Szentes Tamás fideszes képviselőt válassza meg egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettesnek a kormánymegbízotti tisztsége miatt lemondott Pesti Imre helyére.

A közgyűlés jövő szerdán dönthet a városvezető előterjesztéséről.

Pesti Imrét az októberi alakuló ülésen választotta főpolgármester-helyettessé a közgyűlés. A politikust Orbán Viktor miniszterelnök január 1-jei hatállyal kormánymegbízottá nevezte ki a fővárosi kormányhivatal élére. A vonatkozó jogszabály szerint kormánymegbízott nem lehet a Fővárosi Közgyűlés tagja és főpolgármester-helyettesi tisztséget nem tölthet be, Pesti Imre erre az összeférhetetlenségi szabályra tekintettel január 1-jei hatállyal lemondott a közgyűlési tagságáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről.

Ahogyan az Pesti Imre lemondása után a sajtó várta, Tarlós István azt javasolja a közgyűlésnek, hogy Szentes Tamást, a Fidesz-frakció tagját válassza meg egészségügyi és szociális főpolgármester-helyettesnek; Szentes Tamás jelenleg az egészségpolitikai és szociális bizottság elnöke.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink