hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Pesti Imre lemondott

Lemondott főpolgármester-helyettesi tisztségéről és a fővárosi közgyűlési mandátumáról Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője.

Pesti Imre elmondta: hétfőn mondott le mandátumáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről, január 1-jei hatállyal, mivel a kormánymegbízotti tisztség összeférhetetlen az önkormányzati pozíciókkal.

Orbán Viktor miniszterelnök karácsony előtt nevezte ki a január 1-jével létrejövő fővárosi és 19 megyei kormányhivatal vezetőjét, így Pesti Imrét a fővárosi kormányhivatal élére. A kormányhivatalokkal kapcsolatos, novemberben elfogadott törvény szerint a kormánymegbízott nem lehet a többi között helyi önkormányzati képviselő, fővárosi, megyei közgyűlés tagja, főpolgármester-helyettes, így az összeférhetetlenség miatt Pesti Imrének le kellett mondania minkét pozíciójáról.

Pesti Imre a Fidesz-KDNP listájáról jutott be a Fővárosi Közgyűlésbe az októberi helyhatósági választáson, helyére a jelölőszervezet 30 napon belül jelölhet új képviselőt. A politikust a közgyűlés Tarlós István főpolgármester javaslatára október 15-i alakuló ülésén választotta meg az egészségügyért és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettesnek.

hirdetés

Könyveink