hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Szív-és érrendszeri központ épülhet Miskolcon

Szív-és érrendszeri központ tervezése kezdődhet meg Miskolcon a tervező kiválasztását követően – jelent meg a közbeszerzési tájékoztatóban.

Az új, ötszintes épületet mintegy 13 ezer négyzetméternyi területen fogják kialakítani. Erről a Magyar Építők szakportál számolt be elsőként, és illusztrációként a terveket is mellékelte a beruházáshoz.

Egy komplex szív- és érrendszeri központ terveiről van szó, ahol a diagnózistól a terápiás kezelésen át, egészen a műtétekig mindent egy helyen végezhetnének el. Erről dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója nyilatkozott a Dr.Infonak, megerősítve, hogy van ilyen terv.

– Még a kezdeti szakaszban járunk, egy kormány-előterjesztés még jóváhagyásra vár, emellett pedig el kell készíteni a hatástanulmányokat és a beruházás költségvetését. Egy feltételes közbeszerzést jelentettünk meg az épület tervezésére.  A beruházás mintegy 15-20 milliárd forintba kerülne.  Ha év végére megszületik az egyértelmű állásfoglalás arról, hogy elkezdődhet a központ építése, akkor egy nagyon optimális számítás szerint 2022 végére, 2023 elejére befejeződhet a beruházás – összegezte a főigazgató.

Amennyiben megépül a központ, akkor egyedülálló egység jönne létre vele hazánkban. Nincs jelenleg ugyanis olyan intézmény Magyarországon, ahol a szív- és érrendszeri betegségek diagnosztikáját és terápiáját is egy tömbben végeznék el. Ami kétségtelenül európai, sőt, világszínvonalú ellátást biztosítana a betegeknek Miskolcon.

(forrás: Dr.Info)
hirdetés

Könyveink