hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Stratégiai megállapodást kötött a MEMT és a MOSZ

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság (MEMT) a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségével, valamint annak négy tagszervezetével kötött stratégiai megállapodást 2022. március 26-án.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának oktatói és hallgatói által alapított MEMT szervezett keretek között, három kiemelt területen kívánja folytatni az eddig megkezdett közös munkát.

A MEMT több mint 20 éve azzal a céllal alakult, hogy összefogja az egészségügyi vezetők, menedzserek közösségét, támogassa az egészségügyi intézmények és az egészségügyi rendszer menedzsmentjének fejlesztését. Nemzetközi tudományos kapcsolatai, oktatási, kutatási és szakértői tevékenysége révén azóta is hozzá kíván járulni egy korszerű, az ellátásokhoz egyetemes hozzáférést biztosító, hatékony, ellenálló és alkalmazkodóképes egészségügyi ellátórendszer kialakításához Magyarországon.

Meggyőződésünk, hogy ezeket a célokat nem lehet elérni a tehetséges fiatalok támogatása nélkül, ezért is alapítottuk meg 2019-ben a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségével együtt az Év medikusa díjat, amely el kívánja ismerni a sikeres egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő közéleti teljesítményt nyújtó orvostanhallgatókat; azokat, akik legtöbbet tesznek az emberekért és a közösségért – mondta Gaál Péter, a MEMT elnöke. Minden évben a Medicina Fórum keretében adják át ezt az elismerést, az év kiváló egészségügyi szolgáltatói (országos intézete, megyei, városi illetve szakkórháza, gyógyszergyára, orvostechnikai vállalata, gyógyszertára) valamint kiváló rezidense és kiváló fiatal gyógyszerésze díjak mellett. 2021-ben, immár harmadik alkalommal ítélték oda a 400 ezer forintos támogatással járó díjat, amelyet közel 50 pályázó közül Kotmayer Lili, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának hallgatója nyert el. A díjat 2019-ben Egyed Bálint, 2020- ban pedig Major Dávid vehette át.

A korábbi évek tapasztalataira építve bővült az együttműködés a most aláírt stratégiai megállapodás keretében, amelynek három pillére a tudásmegosztás, a tehetséggondozás és a MEMT szakmai rendezvényeinek, programjainak közös megvalósítása.

A tudásmegosztás témakörébe tartozik például az IME tudományos folyóirat népszerűsítése, hallgatókhoz való eljuttatása, a MEMT konferenciákon való előadói, illetve kedvezményes részvételi lehetőség biztosítása, valamint publikációs lehetőség az IME folyóiratban, a Medicina évkönyvben és a MEMT egyéb kiadványaiban. A tehetséggondozási pillér keretében az Év medikusa díj mellett például támogatni kívánják a tudományos életpályát, a gyakornoki és TDK munkát. A szakmai projektek magukba foglalják a közös pályázatokat, szakmai rendezvényeket, szűrőprogramokat.

hirdetés

Könyveink