hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Rezidens: orvos vagy nővér?

Az RTL utánajárt, hogy a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján valóban rezidens orvosok dolgoznak-e ápolóként.

A Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján rezidens orvosok dolgoznak ápolóként, legalábbis ez áll abban a levélben, amit a napokban egy névtelen néztől kapott az RTL. A levélíró szerint a rezidens orvosokat nővéri beosztásban, ápolóként alkalmazza az intézmény, teljesen jogtalanul. Ennek okát a vezetőség az orvosi készségek bővítésével és a nővérhiánnyal magyarázta.

A stáb rejtett kamerával járt az egyik osztályon, ahol az egyik dolgozó elmondta, hogy ez most egy átmeneti vészmegoldás, mert kevés a szakápoló.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének vezetője szerint a kezdő orvosokat nem kényszeríthetik ilyen műszakos munkára, bár Dénes Tamás is tapasztalta, hogy a nővér helyett nekik kell például vérnyomást mérni.

A klinika a tévé megkeresésére azt válaszolta, hogy a munkaerőhiány miatt döntöttek így, de szerintük ez a munka arra is jó, hogy a rezidensek elsajátítsák a gyakorlati ismereteket, a rezidenseknek pedig a négy órás plusz munkáért bruttó 50 ezer forintot fizetnek.

(forrás: RTL Klub)
hirdetés

Könyveink