hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Rekordévet zárt az OTP Egészségpénztár

A legnagyobb hazai egészségpénztár tagjai tavaly többet fordítottak egészségügyi öngondoskodásra, mint az elmúlt 17 évben bármikor.

Az OTP Egészségpénztár 2018-ban növelni tudta mind az egyéni, mind a munkáltatói befizetések számát, valamint összegét. Amíg tavaly összesen 9,4 milliárd forintnyi befizetés érkezett a legnagyobb hazai egészségpénztárhoz, addig idén ez az összeg már több mint 10,9 milliárd volt. Ez rekordnak számít a pénztár 17 éves fennállása során. Az eredmény elsősorban az egyéni befizetések bővülésének köszönhető. A tavalyi év során a pénztár tagjai 7 milliárd forintot fordítottak egészségügyi öngondoskodásra, ami 24 százalékos bővülés az egy évvel korábbi eredményekhez képest.  Az eredményben fontos szerepe volt a pénztár történetének legeredményesebb hónapjának, vagyis a tavaly decembernek, amikor több mint 1,6 milliárd forintot fizettek be a tagok.

A munkáltatói befizetések terén a 2017-es visszaesést követően ismét bővülés volt tapasztalható. A munkaadók összesen 3,84 milliárd forinttal támogatták dolgozóik egészséges életmódját. Ez három százalékos bővülés az egy évvel korábbi eredményekhez képest. A munkáltatói befizetések 2017-es csökkenése után a múlt év ismét növekvő tendencia mutatkozott, a 3,84 milliárd forintos munkáltatói befizetés 3 százalékos növekedést eredményezett.

Az összes befizetés mintegy kétharmada ugyanakkor az egyéni tagoktól érkezett az OTP Egészségpénztárhoz. Az egészségügyi öngondoskodás kényelmesebbé tételéért a pénztár létrehozott egy mobil applikációt, aminek segítségével a tagok bárhol, bármikor, azonnal feltölthetik egészségpénztári egyenlegüket. Emellett tavaly tavasszal a több mint 250 000 taggal rendelkező OTP Egészségpénztár stratégiai megállapodást kötött az éves szinten mintegy 220 000 beteget kiszolgáló Budai Egészségközponttal, abból a célból, hogy további több százezer hazai lakos számára tegyék elérhetővé az egészséges életmód feltételeit.

(forrás: cafepr.hu)
hirdetés

Könyveink