hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

OECD: borús magyar adatok

Magyarország a lista alján kullog az OECD kutatása szerint, amelyben az egy főre jutó egészségügyi kiadásokat is mérték, írja a hvg.hu.

A párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezet pénteken publikálta azokat az adatsorait, amik a születéskor várható élettartamra, az egy főre jutó egészségügyi kiadásokra és a vezető halálokokra fókuszálnak, írja a hvg.hu.

Míg Spanyolországban 83 évre emelkedett a születéskor várható élettartam, ezzel pedig Japán mögött (83,9 év) a második a vizsgált országok között, az OECD-átlag 80,6 év, Magyarországon ez a szám 75,7 év. Mögöttünk csak Mexikó, Brazília, Lettország, Litvánia, Kolumbia, Oroszország, Indonézia, India és Dél-Afrika, a lista utolsó helyén az afrikai ország, ott a születéskor várható élettartam 57,4 év mindössze.

A kutatás megvizsgálta az egy főre jutó egészségügyi kiadások összegét is (dollárban, a 2016-os évet vizsgálva), az Egyesült Államok vezet (9892 dollár / fő / év), az OECD átlag 4003 dollár, Magyarországon ennek a felét, 2101 dollárt költenek, ami nagyjából 562 ezer forint.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink