hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Nyílt levél a Budapesti Orvosi Kamarától

Sürgős intézkedéseket kér a Budapesti Orvosi Kamara a honvédelmi és az egészségügyéért felelős miniszterhez, valamint a főpolgármesterhez írt nyílt levélben.

Nyílt levél Magyarország Honvédelmi Miniszteréhez Magyarország Egészségügyéért Felelős Miniszteréhez és Budapest Főváros Főpolgármesteréhez

Tisztelt Címzettek!

A Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezete több irányból értesült a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán történt eseményekről. Mint a budapesti orvosok szakmai érdekképviseleti szervezete azzal a kéréssel, és egyben felhívással fordulunk Önökhöz, hogy nagyon sürgős intézkedésekkel tegyék biztonságossá az adott egészségügyi szolgáltató működését, mert a jelenlegi megoldások sem a személyi sem a tárgyi feltételeket nem biztosítják ahhoz, hogy orvosaink szakképesítésüknek megfelelő munkakörben, megfelelő személyi és tárgyi feltételek mellett végezzék felelősségteljes munkájukat és ez a betegek ellátását is veszélyezteti.

Nem lehet megoldás, hogy az egészségügyi szolgáltató és az ott dolgozó orvosok terhére essen a megoldás felelőssége. Nem lehet megoldás, hogy a sürgősségi ellátáshoz szükséges szakképzettséggel és tapasztalattal, gyakorlattal nem rendelkező orvosokat más osztályok működésének a rovására átirányítsanak a sürgősségi ellátás érdekében.

Az ellátást zavaró körülmények megszüntetése mielőbbi, az egészségügy felső szintű szervezési intézkedését igényli, különösen az alábbi kérdésekben: a betegút szervezetlenségének megszüntetése, ami miatt sürgősségi ellátásra jelentkeznek olyan betegek, akiknek ellátása más betegutat igényel.

(forrás: Budapesti Orvosi Kamara)
hirdetés

Könyveink