hirdetés
2022. július. 02., szombat - Ottó.
hirdetés

Honnan került hat drága eszköz a Honvédkórházba?

Mély hallgatásba burkolózott minden illetékes, amikor arról kérdeztük őket, hogy honnan teremtettek elő hirtelen forrásokat a Honvédkórház számára, írja a 24.hu.

Sem a kórház sajtóosztálya, sem a fenntartó Honvédelmi Minisztérium, sem az egészségügyért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma nem volt hajlandó két viszonylag egyszerű kérdésre válaszolni:

  1. Honnan kerítettek két lélegeztetőgépet és négy betegőrző monitort a kórháznak?
  2. Milyen forrásból emelték meg jelentősen a Honvéd dolgozóinak a bérét?

Abban egyetértettek a lap forrásai, hogy ilyen rövid idő alatt képtelenség beszerezni új gépeket. És azt is nehezen hinnék el, hogy egy raktár polcán porosodtak volna a nem használt lélegeztetőgépek. Abból pedig hír lett volna, ha egy másik kórházból szállítják el a gépeket.

Így kész rejtély, honnan került elő a hat drága eszköz.

A béremelés kérdése már egy fokkal egyszerűbb, de egyelőre itt is csak kérdőjelek vannak. Az intézmény vezetése azt ígérte, szeptember elsejétől a vezető sürgősségi szakorvosoknak az eddigi 5000 forintos óradíját 13 ezerre, a szakorvosok 4000 forintos óradíját tízezerre emelik. Az is elhangzott, hogy a nővérek túlmunkájának kifizetése is megtörténik.

Az csak fontos részletkérdés, hogy honnan lett pénz: más kórházaktól, osztályoktól vontak el forrásokat a Honvéd javára, vagy plusz pénzt adott a kormány más terület rovására? A nagy kérdés viszont az, hogy ha volt pénz béremelésre, akkor eddig miért nem történt meg?

Amennyiben válaszolnak az illetékesek a kérdéseinkre, azt is megkérdezzük majd tőlük, hogy a béremelésről és az új gépek beszerzéséről is született-e korábban döntés. Vagy inkább megvárták ezekkel, amíg elvérzik Zacher, ezzel veszélyeztetve a Honvédkórház sürgősségi osztályának működését, és így az odakerülő emberek életét.

A másik racionális válasz viszont az, hogy pont Zacher kellett ahhoz, hogy nem várt segítséget kapjon a Honvédkórház, és ha az osztályvezető nem borítja a bilit, nincs botrány, akkor minden marad a régiben, közli a lap.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
hirdetés

Könyveink