2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Ma is elemzi a kormány a járványügyi helyzetet

A kormány szerdai ülésén is elemzi a járványügyi helyzetet. A döntésekről csütörtökön adnak részletes tájékoztatást.

Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma, mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online tájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette: jelenleg is 33 intézményben vannak fertőzöttek, a betegek és az ápolók gyógyulnak, utóbbiak ismét munkába tudnak állni. A 33 otthonban élő 5991 gondozott között 899 pozitív esetet találtak, 468-an már meggyógyultak.

A koronavírus-fertőzés miatt lezárt kórházi osztályok felszabadulásával folyamatosan bővül a nem koronavírusos betegek egészségügyi ellátása.

Mint a reggeli adatokat ismertetve közölte: az elmúlt 24 órában 10 újabb esetet regisztráltak, két ember halt meg. Az aktív fertőzöttek száma 1207, 414 beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány szerdai ülésén is elemzi a járványügyi helyzetet, mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa az online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert rendőr alezredes hozzátette: a döntésekről csütörtökön adnak részletes tájékoztatást.

Eddig 418 esetben indult a járvánnyal összefüggő büntetőeljárás. Járvánnyal összefüggő rémhírterjesztés miatt 120, csalás miatt 128, közveszéllyel fenyegetés miatt 29, járványügyi szabályszegés miatt 21 eljárás indult, melyekben eddig összesen 80 gyanúsítottat hallgattak meg. Ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 770 hatósági házi karantént rendeltek el, így jelenleg összesen 11 172 van érvényben az országban.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés