hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Lesz türelmi idő is a menzareformban (FRISSÍTVE: másképp látszik...)

Nem lesz áremelés az iskolai közétkeztetésben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága az MTI-vel.

A csütörtöki egyeztetésen az államtitkárság elfogadta a közétkeztetők igényét, hogy a rendelet hatályba lépését követően türelmi időszak álljon rendelkezésre. Ez a tervek szerint 2014. szeptember elsejéig tart.

Mindezek mellett több olyan kérdés is felmerült – írják közleményükben –, amely a közétkeztetésben részvevők egymás közötti felelősségi viszonyával, a közbeszerzések elbírálásának szempontjaival és a közétkeztetésre költött összegek jelentős területi eltéréseivel kapcsolatosan várhatóan további egyeztetéseket kíván - tették hozzá.

A csütörtöki - az egészségügy államtitkárság szerint - "konstruktív légkörű megbeszélésen" a közétkeztetésben érintettek számos képviselője vett részt, így az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) és egyes tagszervezetei - Hungast Holding Zrt., Sodexo, Eurest; Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Junior Zrt., Bakonygaszt Zrt., a Magyar Közétkeztetők Szövetsége, az Elamen Zrt., a Hügli Kft., az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége és a Mintamenza munkacsoport. A kormányzat részéről az EMMI egészségügyi,  szociális és oktatási ágazata, valamint Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői voltak jelen.

FRISSÍTÉS (2013.06.07. 08:04):

A Világgazdaság a Magyar Közétkeztetők Szövetségének (MKSZ) elnökével emlékezik meg a csütörtöki egyeztetésről. Ők javasolták, hogy alakítsanak ki kötelezően alkalmazandó hatósági normát, azaz vezessenek be egységárat, hogy biztosítani tudják az elvárt színvonalat, de erre nem kerül sor. Az MKSZ szerint a rendeletterv alapján a XVIII. kerületben több mint kétszeresére emelkedne a térítési díj, a Nagykanizsán 71, míg a Balmazújvárosban 64 százalékkal nőne a szülők által fizetendő térítés.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink