hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

EMMI újra mondja: nem lesz (jelentős) menzaáremelés...

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szerint az egészségesebb közétkezetés részletszabályairól még nem született döntés – írta az MTI.

A Népszabadság keddi számában egy Emmi által készített előterjesztésre hivatkozva azt írták: átlagosan 562 forintba kerülne a felső tagozatosok napi étkezése, 262 forintba az ebédje, ha a menzákon bevezetnék a kötelező reformkonyhát. A lap szerint ez csak ott nem jelentene áremelést, ahol már most is sokba kerül a menza, másutt azonban jelentős drágulást okozna.

A Népszabadság szerint az előterjesztésből az is kiderül: a tárcaközi egyeztetéseken az igazságügyi és a nemzetgazdasági tárca sem támogatta a rendelettervezetet, mondván, hogy a kötelező előírások jelentős terhet rónának az államra, az önkormányzatokra vagy a szülőkre.

Az egészségügyi államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményében erre reagálva azt írta: a gyermekek egészségesebb étkeztetését megcélzó közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról jelenleg is zajlik egy szakmai egyeztetés a tárca és a közétkeztetők között.

Mint kiemelték: az Emmi nem támogat semmiféle olyan javaslatot, amely a családok terheit jelentősen növelné - tették hozzá. Az Emmi szombati közleményében azt írta: nem várható jelentős, az infláció mértékét meghaladó árnövekedés a menzai étkeztetés nyersanyagaival kapcsolatos előírások miatt.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink