hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Lantos eladja a magánkórházát

Tíz év után megválik a Róbert Károly Magánkórház Zrt.-től Lantos Csaba milliárdos befektető, írja a HVG.

A küszöbön álló tulajdonoscsere kapcsán nyilatkozott a csütörtökön megjelenő HVG hetilapnak Lantos Csaba és a vevő MedAlliance Holding Zrt. igazgatósági elnöke, Fábián Lajos.

„Szó sincs arról, hogy ezzel kiszállnék az egészségügyből. A Lantos Vagyonkezelő leányvállalatánál, a Futurmed Kft.-nél marad a Budakeszi úti járóbeteg-szakrendelő, de számos más, elsősorban egészségipari vállalkozásban is van érdekeltségem. Egyszerűen úgy ítéltem meg, hogy most érkezett el az a pillanat, amikor megéri eladni a kórházat” – mondta el Lantos Csaba a HVG-nek.

Az új tulajdonosi csapat hazai szakemberekből áll – a pénzügyek, a jog, a befektetések, a könyvvizsgálat a specialitásuk. Fábián Lajos pedig két évtizedet töltött nemzetközi terepen is, orvos-menedzserként vezette az elsősorban kelet-európai piacokra fókuszáló, svéd tulajdonú Medicover multinacionális egészségügyi szolgáltatót és biztosítót. Számos magán-járóbetegcentrum és -kórház felépítésében, majd szakmai irányításában vett részt. Jelenleg is több külföldi megbízása van, több nagy biztosítónak is dolgozik vezető tanácsadóként, és Szerbia legnagyobb magán-egészségügyi hálózata, a Medigroup-cégcsoport elnöke.

A magyar piac kis mérete, széttagoltsága a nagyobb intézményi befektetők – tőkealapok, biztosítók, egészségügyi láncok – ingerküszöbét ugyan még nem érte el, de az utóbbi időben élénk mozgás tapasztalható elsősorban a fővárosi magánberuházásokban, közli a lap.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink