hirdetés
2020. május. 26., kedd - Fülöp, Evelin.
hirdetés

Kunetz: Az egészségügy már összeomlott

Azért nem vesszük észre, mert a színvonal romlása már 30 éve tart, és valamilyen szintű ellátás mindig van, lesz – mondja a KlubRádióban Kunetz Zsombor.

hirdetés

Az ágazat összeomlását nem úgy kell elképzelni, mint egy ház felrobbantását, ez egy lassú folyamat. Fogynak az orvosok, fogynak a szakdolgozók, osztályok zárnak be. Lassan alapvető funkciók, szolgáltatások kopnak ki, tűnnek el egy-egy helyről. Valahol, távolabb talán elérhetők még, az már egy más kérdés, hogy kibírja-e addig a beteg. Valamilyen szintű ellátás mindig lesz, ha más nem, kéznél lesz egy sámán, a Biblia, vagy ott lesz az imádság. Így jellemezte a helyzetet Kunetz Zsombor mentőorvos a Reggeli gyorsban.

Az egészségügyi szakértő azt mondja, amíg az embereknek nem fáj eléggé, és nem kényszerítik rá a politikát, hogy változtasson az ellátási rendszeren, addig ez így is marad. Egyebek között azért is, mert az egésznek az alapja a hálapénz. Amíg van hálapénz, addig nincs remény a megújulásra. A paraszolvencia 80 százaléka az orvosok 20 százalékához folyik be, az orvosbáróknak nem érdekük annak megszüntetése. A többiek vagy elmennek, vagy több helyen dolgoznak egyszerre, attól viszont fásultak, fáradtak lesznek, ami nem csak a munka minőségét rontja, hanem a betegek biztonságát is, mondta Kunetz Zsombor.

A teljes információ és a hanganyag a KlubRádió honlapján

(forrás: Klubrádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink