hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Kötelező oltás: lesznek néhányan, akik elhagyják a pályát

Az egészségügyi dolgozók körében megoszlanak a vélemények arról, hogy a kormány kötelezővé teszi az oltást számukra, hangzott el a Spirit FM-en.

Fontos lenne, hogy akik eddig távol tartották magukat az oltástól, azokat ne kényszerrel győzzék meg – mondta a kötelező oltások kapcsán a Spirit FM Aktuál című műsorában Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke az ATV szerint. A visszajelzésekből viszont azt is látja, hogy az egészségügyi dolgozók között vannak, akik rettenetesen aggódnak és elzárkóznak, és különösen az érdekli őket, hogy mi történik abban az esetben, ha mégsem kapják meg az oltást.

Soós Adrianna elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók többsége be van oltva, a tiltakozás 5-10 százalékukat érinti. Ezzel együtt is látni kellene, hogy milyen következményekkel jár, ha valaki nem kéri az oltást: veszélyezteti a munkáját, megélhetését, a pontos részletek miatt még sok a kérdőjel.

Elképzelhető, hogy emiatt néhányan el fogják hagyni a pályát, Soós viszont azt gondolja, hogy egy egészségügyi dolgozónak a tudása magasabb szintű, és elvárható, hogy utánanézzen az oltásnak és ne veszélyeztessen másokat.

(forrás: ATV, Spirit FM)
hirdetés

Könyveink