hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ki lehet háziorvos jövőre?

Egyebek közt belgyógyászati, kardiológiai, urológiai, sebészeti vagy reumatológiai szakvizsgával is betölthető lesz a háziorvosi praxis, írja a Világgazdaság nyomán a szeretlekmagyarorszag.hu.

Egy 2021 januárjában hatályba lépő rendeletmódosítás szerint egyebek közt aneszteziológiai és intenzív terápiás, belgyógyászati, foglalkozás-orvostani, gasztroenterológiai, kardiológiai, esetleg urológiai, sebészeti vagy reumatológiai szakvizsgával is betölthető háziorvosi praxis az önkormányzattal szerződve. Ugyanez nem vonatkozik a házi gyermekorvosi feladatok ellátására, ott csak olyan orvos rendelhet, akinek ehhez megvan a képesítése.

Decemberben 844 üresen álló praxis volt Magyarországon: 571 háziorvosi és 273 fogorvosi praxisban nem rendelt orvos, írta a lap a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adataira hivatkozva. Ezekben helyettesítéssel oldják meg a betegellátást. A legrosszabb helyzetben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élők vannak, ahol 67 háziorvosi és 15 alapellátó fogorvosi praxis áll üresen.

 

cimkék

hirdetés

Könyveink