hirdetés
2020. november. 01., vasárnap - Marianna.
hirdetés

Kék lesz a szerda

A szerdán a Vígszínházban fellépő uruguayi operaénekes, Erwin Schrott arra kéri közönségét, hogy egy kék kiegészítő, vagy ruhadarab viselésével csatlakozzanak az autizmus világnapjához.

Az autizmus világnapját 2008 óta ünneplik április 2-án. Ezen a napon kék szalagot kötnek, vagy kékbe öltöznek azok, akik szeretnék kifejezni támogatásukat - emlékeztettek a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői.

Az uruguayi operaénekes különösen szívügyének tekinti, hogy felhívja a figyelmet az autizmussal élők társadalmi és szociális helyzetére és magára a betegségre is, mivel Anna Netrebko orosz operaénekesnővel közös kisfia is enyhén autista. Az énekes aktívan részt vállal közös alapítványuk, az Anna and Erwin Foundation - Anna Netrebko and Erwin Schrott for Kids munkájában, amelyet a gyermekek megsegítésére hoztak létre.

A nemzetközi kampány részeként világhírű épületeket is kék fénnyel festenek meg a világnapon, így kékben ragyog majd szerda este a londoni Big Ben, a párizsi Eiffel-torony, a Károly-híd Prágában és a Colosseum Rómában. Magyarországról a Művészetek Palotája csatlakozott a kezdeményezéshez.

A betegség világszerte 67 millió, Magyarországon majd százezer embert érint jelenleg.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink