hirdetés
2020. február. 29., szombat - Elemér.
hirdetés

Kásler Miklós az életmentés fejlesztéséről

A kormány jelentős erőfeszítéseket tesz az életmentés folyamatos fejlesztéséért – mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, amikor átadta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új mentőautóinak első kontingensét.

hirdetés

Kásler Miklós az OMSZ Markó utcai székházában tartott, korlátozottan nyilvános sajtótájékoztatón elmondta, 2010 óta több mint ezer mentőautó cseréjére került sor. Ebben az évben és jövőre pedig 254 gépkocsit cserélnek le, közel 10 milliárd forint értékben – tette hozzá, kiemelve, hogy a gépkocsik és felszereltségük a kor legmagasabb színvonalát képviselik.

A miniszter elmondta, hogy a járművek cseréjén túl 255 új vagy felújított mentőállomás is segíti a mentőket, és a további 21 mentőállomás építésével és megújításával szintén jelentős lépéseket tesz a kormány.

Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója arról beszélt, hogy a most átadott 40 új gépkocsival és a következő időszakban érkezőkkel öt év alá csökken a mentőautók átlagéletkora, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő. Elmondta, hogy a korábban eszközbeszerzésre kapott forrásból folyamatos a mentőautók felszereléseinek cseréje is. Hozzátette: a vecsési mentőállomás volt a 255., amely megújult, a váci és a tabi állomás felújítása is befejezéséhez közeledik. A cél az, hogy emelkedjen mind a betegellátás, mind a szolgálatot teljesítők munkakörülményeinek színvonala.

A mentőszolgálat évente 1,2 millió esetet lát el, mentőautóik 40 millió kilométert tesznek meg.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink