hirdetés
2021. február. 25., csütörtök - Géza.

Digitális időbélyeg igazolja, hogy gyorsul a mentés

A tavalyi év első tíz hónapjában a tizenöt percen belüli kiérkezési arány átlagosan 78 százalék volt, most 82 százalék, írja a Magyar HÍrlap.

A sürgős esetekhez történő kiérkezési idő az elmúlt időszakban folyamatosan rövidült, vagyis a mentők – a fejlesztések és a digitális adatfelvétel eredményeként – egyre gyorsabbak – közölte a Magyar Hírlap szerint egy írásbeli kérdésre adott válaszában Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkára.

Felidézte: 2010 óta 34 mentőállomás épült és 107 újult meg. Tavaly kormányzati forrásból 117 új mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség, idén és jövőre pedig 254 mentőautó cseréje valósul meg csaknem tízmilliárd forintból. Ezzel a járművek átlagéletkora öt év alá csökken. A kiérkezési idő számításának alapját 2018 novembere előtt részben papíralapú dokumentáció képezte, jelenleg már az adatok digitális időbélyeggel másodpercre pontosak, így az összehasonlíthatóság objektív módon biztosított. Hozzátette: az Országos Mentőszolgálat az időadatokat folyamatosan vizsgálja, a tavalyi év első tíz hónapjában a tizenöt percen belüli kiérkezési arány átlagosan 78 százalék volt, ugyanez az adat most 82 százalék.

(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink