hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Jogszabályi változásokról kérdezhet a FESZ fórumán

A jogszabályi változások közvetlenül érintik a magánpraxisokat, otthoni szakápolási szolgálatokat, patikákat és gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzleteket.

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ) 2020. 05. 21-én 14.00 órától kezdődő, eredetileg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő előadójába szervezett tájékoztató rendezvényét  – a veszélyhelyzet alatt elrendelt korlátozások miatt  –  online tartják meg.
 
A 39/2016. EMMI rendelet 22. § (5a) bekezdését rendelkezéseit a jogalkotó nem módosította, ezért a a magánorvosi szolgáltatók által végzett ellátásoknak 2020. június 1. napjától adatszolgáltatási kötelezettség keretében az EESZT felé továbbítandó adatok körét és a rendszer használatát bemutató előadást az ÁEEK-EESZT munkatársai  a FESZ GotoMeeting webinariumán tartják meg. Nem halasztják el a 2007. évi CXXVII. törvény 10. mellékletének július 1-től hatályba lépő rendelkezéseit sem, ezért a 2020. július 1. napjától kötelező adatszolgáltatás tartalmáról és módjáról is a video konferencián tájékoztatnak a Nemzeti Adó ás Vámhivatal munkatársai. Az előadás témája az egészségügyi vállalkozások számlázási szabályai. Ezt követően kerül sor az Elszámoló, számlázó vényíró szoftverek a gyakorlatban, és az egészségpénztári elszámoló rendszerről szóló előadásokra.

Az iparági szereplők és résztvevők az előadások alatt (chat boxban) kérdezhetnek a NAV és az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér szakértőitől, melyet az előadók az előadás keretében vagy utána, írásban válaszolnak meg.

Az online konferencián a részvétel díjmentes.

További részletek a FESZ honlapján

(forrás: Forgalmazók az Egészségért Szövetség, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink