hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Idén harmincmillió forintot gyűjtött a Richter a kórházaknak

Idén is hét városba látogatott el a Richter Egészségváros Program: a lakosság szűrővizsgálatokon való részvételével a kórházak közel 30 millió forint támogatást kaptak.

A Richter Egészségváros célja, hogy mindenki tegyen saját maga egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért. A Richter a kiválasztott városok helyi kórházainak 2-2 millió forint adományt ajánlott fel. Ezt az összeget minden látogató személyesen növelte azzal, ha egyebek mellett a helyszínen szűrővizsgálaton vett részt, előadást hallgatott vagy tornászott. A résztvevők a felajánlott adományt 15 millió 937 ezer 400 forinttal egészítették ki, így a hét kórház összesen 29,9 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól.

A Richter Egészségvárosról

A gyógyszergyár 2009-ben indította el jótékonysági akcióval összekötött országos szűrőprogramját. A program előnye, hogy komplex szűrővizsgálatsort biztosít egy napon, egy helyen, melyekre sok esetben hónapokat kell várni, illetve térítés ellenében vehetők csak igénybe. A szórakoztató családi programok mellett az "Egészségvárosok" lakosai részvételükkel növelik a gyógyszercég által a helyi kórházak számára felajánlott adomány összegét is: 14 város lakosságának aktív részvételével eddig közel 60 millió forintot adományozott a Richter a kórházaknak.

Az elmúlt két évben a programban részt vett a Kaposi Mór Oktató Kórház, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Onkológiai Klinikája, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház, a szombathelyi Vas Megyei Markusovszky Kórház, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház, a szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Kecskeméti Megyei Kórház, a Bajai Szent Rókus Kórház, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, a karcagi Kátai Gábor Kórház, a Zala Megyei Kórház, a keszthelyi Városi Kórház, a váci Jávorszky Ödön Kórház és a gyulai Pándy Kálmán Kórház

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink