hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A Richter felvásárolta a PregLem-et

A svájci székhelyű, nőgyógyászati gyógyszerek fejlesztésére szakosodott cégért összesen 337 millió eurót fizet a magyar vállalat, több részletben.

A ma bejelentett tranzakcióval a PregLem részvényesei 114 millió euró kaptak, a további összeg kifizetése feltételekhez ("mérföldkövek" teljesítéséhez) kötött. A Richter vállalta, hogy a 2011-2013 közötti időszakban legalább 100 millió svájci frank értékben tőkeemelést valósít meg annak érdekében, hogy a cég termék-portfoliójának forgalmazását támogassa.

Az akvizíció lezárult és jelenleg a Richter birtokolja a PregLem részvényeinek 100 százalékát. A PregLem jelenlegi ügyvezetése a továbbiakban is ellátja majd a vállalat irányítását, mely a Richter Csoport megnövekedett jelentőségű nőgyógyászati üzletágának egyik kutatási és fejlesztési központjává válik, ahol elsősorban a korai klinikai fázisban lévő készítmények fejlesztésére összpontosítanak majd. 

A PregLem vezető termékének, a PGL4001 Esmya™-nak a Fázis III klinikai vizsgálatai méhmióma kezelésének indikációjában 2010 júniusában fejeződtek be. A cég jelenleg öt, preklinikai és klinikai fejlesztési szakaszban található készítménnyel rendelkezik.

Bogsch Erik, a Richter Vezérigazgatója, kijelentette: “A PregLem cégünk egyik kulcsfontosságú terápiás területén teremt egyedülálló stratégiai lehetőséget. Várakozással tekintek az együttműködés elé, melynek keretében közösen fejlesztjük a PregLem termékeket az európai piacokra.”

Ernest Loumaye, a PregLem Vezérigazgatója és Alapítója a következőket tette hozzá: “A PregLem az elmúlt három év alatt innovatív termékportfolióra tett szert a jóindulatú nőgyógyászati betegségek kezelése területén. Ez a tranzakció megteremti annak lehetőségét, hogy tovább fejlesszük vegyületeinket, Európában törzskönyvezzük az ESMYATM-t (PGL4001), valamint, hogy értékesítési hálózatot építsünk ki egyes európai országokban. A Richter meglévő termékportfoliója, valamint specializált gyógyszeripari tapasztalata alapvetően kiegészíti a miénket. Örömmel készülünk a közös munkára, melynek eredményeképpen olyan termékek kerülhetnek majd piacra, amelyek jelentősen javítják a nők életminőségét.”

PregLem

Svájci központú, gyógyszeripari cég, amely jóindulatú nőgyógyászatielváltozások kezelésére fejleszt és értékesít innovatív készítményeket. A PregLem a nőireprodukciós terápiás területre összpontosít, ahol kielégítetlen orvosi igény mutatkozik, mint például: méhmiómák, endometriózis, meddőség és hasüregi posztoperációsösszenövések kezelése.A PregLem jelenleg öt, klinikai, illetve preklinikai fázisban álló terméket fejleszt.Legelőrehaladottabb állapotban a PGL4001 Esmya™ található, amely 2010. júniusában fejezte be a méhmióma indikációjára elvégzett klinikai fázis III. vizsgálatokat. AzEsmya™ európai törzskönyvezésére előreláthatólag 2010 utolsó negyedévében kerül sor.

A céget 2006-ban alapította Genfben két tapasztalt, gyógyszeriparban dolgozóvállalati vezető: Dr Ernest Loumaye, a női reprodukciós terület szakorvosa és Eric Rolin, pénzügyi és üzletfejlesztési szakértő. A PregLem létrehozásának célja az Ipsen Pharmabólkivált klinikai és preklinikai projektek (PGL1001 és PGL2001) fejlesztése ésértékesítése volt. Ezt követően, a PregLem licenszbe vette a (PGL4001)-et a HRAPharma-tól, valamint a PGL5001-et a Merck-Serono-tól.

 

A Richter Nyrt

A budapesti székhelyű, 2009-ben mintegy 1 milliárd eurós konszolidált árbevételt elérő és 3,2 milliárd eurós tőzsdei értékkel rendelkező Richter Nyrt. az egyik legjelentősebb magyarországi és az egyik legnagyobb közép-kelet-európai gyógyszeripari vállalat. A Richter Gedeon Közép-Kelet Európában és a FÁK országaiban regionális multinacionális szerepet tölt be és stratégiai, illetve kereskedelmi partnerei révén jelenléte erősödik az Egyesült Államokban, valamint az Európai Unió kulcsfontosságú piacain is. A Társaság termékpalettája szinte valamennyi fontos terápiás területet – szív- és érrendszeri, központi idegrendszeri, nőgyógyászat, stb. – felöleli. A Richter rendelkezik Közép-Kelet Európa legnagyobb K+F központjával. Az eredeti kutatás kizárólag a központi idegrendszer megbetegedéseire, ezen belül a skizofréniára, a szorongásra, a krónikus fájdalomra és a depresszióra irányul. Széleskörűen ismert és elismert szteroidkémiai ismeretei révén nőgyógyászati területen a Richter a világ egyik legjelentősebb vállalata.

 

A PregLem egy svájci központú, gyógyszeripari cég, amely jóindulatú nőgyógyászati
elváltozások kezelésére fejleszt és értékesít innovatív készítményeket. A PregLem a női
reprodukciós terápiás területre összpontosít, ahol kielégítetlen orvosi igény mutatkozik,
mint például: méhmiómák, endometriózis, meddőség és hasüregi posztoperációs
összenövések kezelése.
A PregLem jelenleg öt, klinikai, illetve preklinikai fázisban álló terméket fejleszt.
Legelőrehaladottabb állapotban a PGL4001 Esmya™ található, amely 2010. júniusában
fejezte be a méhmióma – egy, a termékeny életszakaszban lévő nők körében gyakran
előforduló jóindulatú daganat – indikációjára elvégzett klinikai fázis III. vizsgálatokat. Az
Esmya™ európai törzskönyvezésére előreláthatólag 2010 utolsó negyedévében kerül sor.
A PregLem-t 2006-ban alapította Genfben két tapasztalt, gyógyszeriparban dolgozó
vállalati vezető: Dr Ernest Loumaye, a női reprodukciós terület szakorvosa és Eric Rolin,
pénzügyi és üzletfejlesztési szakértő. A PregLem létrehozásának célja az Ipsen Pharmaból
kivált klinikai és preklinikai projektek (PGL1001 és PGL2001) fejlesztése és
értékesítése volt. Ezt követően, a PregLem licenszbe vette a (PGL4001)-et a HRA
Pharma-tól, valamint a PGL5001-et a Merck-Serono-tól.
Tájékoztatás a sajtónak
A mai nap 11:30 órakor sajtókonferenciára kerül sor.
A Richter kizárólagos pénzügyi tanácsadója az Evercore Partners, míg jogi tanácsadója
Bär & Karrer AG iroda volt. A PregLem pénzügyi tanácsadója a Credit Suisse, jogi
tanácsadója pedig a Homburger AG volt.
További információk:
Richter
Beke Zsuzsa, PR iroda +36 1 431 4888
Információk a sajtó svájci képviselői számára
PregLem
Ernest Loumaye, Vezérigazgató +41 22 884 3040
Richter Nyrt – Háttéradatok
A budapesti
(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink