hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Horváth Ildikó a fiatalodó háziorvosi karról és az érsebészeti ellátásról

Az egészségügyért felelős államtitkár az EchoTV Napi aktuális című műsorában azt mondta, a több olyan kicsi önkormányzat van, amely nem is akarta önálló háziorvossal betöltetni a praxist és most sem így tölti be.

Horváth Ildikó hozzátette: ezek a praxisok helyettesítéssel töltődnek be és most is ellátják őket, nincs ellátatlan terület az alapellátási szinten. Mint fogalmazott: nem örülnek a helyettesítésnek, de keresnek más megoldásokat,  és aktívan dolgoznak azért, hogy minél több háziorvos legyen a rendszerben. Tesznek azért, hogy több pénz legyen az alapellátásban, és olyan döntések szülessenek, amelyek segítik a fiatal orvosok elköteleződését a háziorvosi szakma iránt. Hozzátette: látszik, hogy megfiatalodik a háziorvosi generáció. Sokkal fiatalabb átlagéletkorúak, 42 évesek azok, akik kimentek háziorvosi praxisokba.

A napokban több hír is szólt arról, hogy a Péterfy Kórház érsebészetén nem tudnak ügyeletet ellátni, mert annyira kevés az orvos. Ezzel kapcsolatban Horváth Ildikó úgy fogalmazott: folyamatban van a fejlesztés, fontos egészségpolitikai cél az érsebészet centralizálása. Ennek érdekében elindult a Szent Imre Kórház és a GOKI érsebészete.

A teljes beszélgetés az EchoTV-ben.
(forrás: Echo TV)
hirdetés

Könyveink