hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Újabb kórházakról készülnek számvevőszéki jelentések

Fókuszban a kórházak gazdálkodása

Több egészségügyi intézményben is ellenőrzést folytat az Állami Számvevőszék, a belső szabályozottságot, a pénzügyi és vagyongazdálkodást vizsgálják.

Az ÁSZ értékeli a kórházak belső szabályozottságát, pénzügyi és vagyongazdálkodását, valamint a 2017-es évre vonatkozóan a költségvetési maradványok felhasználásának szabályosságát is. Ellenőrzéseivel az ÁSZ hozzájárul az egészségügyi intézmények költségvetési gazdálkodásának megerősítéséhez.

A salgótarjáni, a tatabányai és a szolnoki megyei kórház mellett, a szentesi, az orosházi, a váci kórházban, valamint a fővárosi Bajcsy kórházban, a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Kardiológiai Intézetben is vizsgálódnak a számvevők. Hamarosan fény derül arra, hogy ezek az intézmények betartották-e a gazdálkodásukra vonatkozó törvényi előírásokat, átláthatóan és elszámoltathatóan kezelték-e a közpénzeket. Az ellenőrzések arra is kiterjednek, hogy a kórházak 2017-ben megfelelően használták-e fel a költségvetési maradványokat – írja közleményében a Számvevőszék.

 

hirdetés

Könyveink